30/4/11

Ενα ακόμη βήμα για τον τίτλο


Του Πάνου Γαρίδη

Μπορεί όλοι στην Ισπανία να ασχολούνται ακόμα με τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και με τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, όμως οι υποχρεώσεις της Μπαρσελόνα συνεχίζονται. Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα ταξιδεύει σήμερα στο Σαν Σεμπαστιάν για να αντιμετωπίσει τη Σοσιεδάδ, θέλοντας να βάλει ακόμη τρεις πόντους στο σακούλι της και να «αγγίξει» τον τρίτο σερί τίτλο της στην Πριμέρα.

Αυτό τόνισε και ο τεχνικός των Καταλανών, ο οποίος υποστήριξε πως, αν η ομάδα του νικήσει σήμερα στο «Ανοέτα», θα βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φρόντισε πάντως να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευφορία που επικρατεί μετά το μεσοβδόμαδο 0-2 στη Μαδρίτη, λέγοντας πως η Μπαρσελόνα δεν έχει κατακτήσει φέτος ακόμα τίποτα, σε αντίθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει πάρει το Κύπελλο Ισπανίας.

Δεν λείπουν και σήμερα τα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Αντρές Ινιέστα δεν είναι ακόμα έτοιμος και γίνονται προσπάθειες για να προλάβει τον επαναληπτικό με τη Ρεάλ το βράδυ της Τρίτης στο «Καμπ Νόου». Δεν μπήκε στην αποστολή ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ, κυρίως όμως για λόγους προφύλαξης. Σταθερά εκτός μάχης βρίσκονται οι μπακ Αμπιντάλ, Μάξγουελ, Αντριάνο και ο επιθετικός Μπόγιαν.

Στην αποστολή κλήθηκαν από την δεύτερη ομάδα ο μπακ Μοντόγια, οι μέσοι Τιάγκο και Σέρτζι Ρομπέρτο και ο εξτρέμ Ντελοφέου. Ο πρώτος αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας, αν και η κανονική θέση του είναι δεξιός μπακ. Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο θα είναι οι άλλοι τρεις της αμυντικής τετράδας. Στην αποστολή βρίσκεται τελικά ο Λίο Μέσι, ο οποίος πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί στο τελευταίο 20λεπτο, αναλόγως βέβαια και με την εξέλιξη του αγώνα. Πολύ πιθανό ο Γουαρδιόλα να δώσει ρεπό στον Βίκτορ Βαλντές ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τον Πίντο. Το ίδιο ισχύει και με τον Τσάβι, με τον Τιάγκο να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα. Μπουσκέτς και Κεϊτά θα είναι οι άλλοι δύο στα χαφ, Αφελάι, Βίγια, Τζέφρεν η τριάδα στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου