20/4/11

Η πρώτη κούπα


Του Πάνου Γαρίδη


Μπορεί το πρώτο clasico το βράδυ του Σαββάτου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να μην συνοδεύτηκε από νίκη, όμως το τελικό 1-1 ελάχιστα "χάλασε" την Μπαρσελόνα που αγκάλιασε τον τρίτο σερί τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς διατήρησε τη διαφορά των 8 πόντων από τη Ρεάλ Μαδρίτης, 5 αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Η ανωτερότητα της ομάδας μας αποτυπώθηκε για μία ακόμη φορά στον συγκριτικό αριθμό των πασών ανάμεσα στις δύο ομάδες: 817-248.

Σήμερα το βράδυ οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν στο «Μεστάγια» της Βαλένθια στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι ξανά την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο με στόχο την 7η κούπα σε ισάριθμους τελικούς υπό τις οδηγίες του Πεπ Γουαρδιόλα, θέλοντας παράλληλα να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο του δεύτερου τρεμπλ τα τελευταία τρία χρόνια. Οι οιωνοί είναι θετικοί για την Μπαρσελόνα, καθώς ήταν αυτή που κατέκτησε την κούπα την τελευταία φορά που αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε τελικό Κυπέλλου στο «Μεστάγια».

Ο τεχνικός των Καταλανών τόνισε πως η ομάδα του θα αγωνιστεί και σήμερα επιθετικά, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε παιχνίδι της, ενώ πρόσθεσε πως η ιστορία δεν διαμορφώνεται με έναν μόνο τίτλο. Ο Πεπ πήρε στην αποστολή όλους τους υγιείς παίκτες ανάμεσα σε αυτούς τους πιτσιρικάδες Μίνιο (γκολκίπερ), Μοντόγια (αμυντικός), Τζόναθαν (μέσος), Νολίτο (επιθετικός), που αγωνίζονται στην Μπαρσελόνα Β’.

Κάτω από τα γκολκπόστ θα ξεκινήσει ο Πίντο αντί του Βίκτορ Βαλντές, όπως άλλωστε συνέβη σε όλα τα φετινά ματς του Κυπέλλου, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Κάρλες Πουγιόλ. Ο αρχηγός δεν έβγαλε ολόκληρο το χθεσινό πρόγραμμα της προπόνησης, όμως ο Γουαρδιόλα υποστήριξε πως ο Κάρλες είναι 100% έτοιμος. Αν τελικά ο αρχηγός βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, τότε η 11άδα θα είναι η ίδια με αυτή του σαββατιάτικου αγώνα. Αν ο Πουγιόλ δεν προλάβει, τότε ο Μπουσκέτς θα είναι ο παρτενέρ του Πικέ στο κέντρο της άμυνας και ο Μασεράνο θα πάρει φανέλα βασικού στα χαφ στο πλευρό των Τσάβι και Ινιέστα. Εκτός μάχης φυσικά είναι ο μπακ Αμπιντάλ και ο επιθετικός Μπόγιαν.

Οσον αφορά το αντίπαλο στρατόπεδο ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος δέχτηκε σκληρή κριτική για το αμυντικογενές σχήμα που παρέταξε το Σάββατο, επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στους δημοσιογράφους λέγοντας πως δεν γνωρίζει, αν οι Μαδριλένοι δημοσιογράφοι θέλουν να νικήσει ή να ηττηθεί σήμερα η ομάδα του, ενώ τόνισε πως σε έναν τέτοιο τελικό δεν υπάρχει φαβορί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου