17/4/11

Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να αποσπάσουν ισοπαλία από τη Μπαρσελόνα!

του Νίκου Νικολάου

Τελικά χρειάστηκαν να περάσουν τρία χρόνια, μία εξάρα, μία πεντάρα και το αντιποδόσφαιρο του Μουρίνιο για να καταφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης να αποσπάσει μία ισοπαλία (1-1) από τη Μπαρσελόνα. Η ομάδα του πάλαι ποτέ μεταφραστή των Καταλανών, Ζοζέ Μουρίνιο, παίζοντας χαρακτηριστικά σαν ομάδα του, κατάφερε να μη χάσει στο ματς για την 32η αγωνιστική της Primera Division και έτσι παρέμεινε στη δεύτερη θέση 8 οκτώ βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Μπλαουγκράνα.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν φοβισμένοι με πέντε αμυντικούς και με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Το τελικό σκορ του ματς, στο οποίο η κατοχή της μπάλας κυμαινόταν μεταξύ 16-84 και 30-70 πάντα υπέρ των φιλοξενούμενων, προήλθε από δύο πέναλτι. Στο πρώτο, ο Αλμπιόλ “κατεδάφισε” τον Βίγια και ο Μέσι έκανε το 0-1 από την άσπρη βούλα. Στο 82’ ο Ντάνι Άλβες φαίνεται να ανατρέπει τον Mαρσέλο και στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής-πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Πορτογάλος έκανε το τελικό 1-1. Η Μπαρσελόνα δίκαια διαμαρτύρεται και για τον μη καταλογισμό ενός ακόμη πέναλτι στο 27ο λεπτό όταν ο Κασίγιας εμφανώς ανέτρεψε τον Βίγια.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχική ενδεκάδα της Μπάρσα ήταν και ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ.
Με αυτά και μ’ αυτά το πρώτο Clasico του 20ημέρου αποτελεί παρελθόν. Το επόμενο είναι τη Μ. Τετάρτη για τον τελικό του Copa Del Rey που θα γίνει στη Βαλένθια.
Οι συνθέσεις:
Ρεάλ: Κασίγιας, Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο, Πέπε, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (67' Αρμπελόα), Ντι Μαρία (67' Αντεμπαγιόρ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (57' Μεσούτ Εζίλ).
Μπαρσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ (58' Κεϊτά), Αντριάνο (80' Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι , Ινιέστα, Πέδρο(68' Αφελάι) , Μέσι, Βίγια.


1 σχόλιο:

  1. Σημείωση: Ο Ντάνιελ Άλβες ανέτρεψε τον Μαρτσέλο και όχι τον Ρονάλντο.

    Επιπλέον, δε νομίζω οτι μιλάμε για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο απο τον Κασίγιας. Προσωπική άποψη πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή