16/4/11

Αρχηγού παρόντος...


Του Πάνου Γαρίδη

Εφτασε η ώρα για το πρώτο από τα τέσσερα clasicos που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν μέσα σε 18 ημέρες και τα οποία περιμένει με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Φυσικά, με μεγάλη προσμονή τα περιμένουν και οι παίκτες του Πεπ Γουαρδιόλα για να συνεχίσουν την πελατειακή σχέση που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια κόντρα στη Μαδρίτη. Η Μπαρσελόνα μετρά 5 σερί νίκες σε clasico με συνολικό απολογισμό τερμάτων 16-2! Η πιο πρόσφατη νίκη είναι το μαγικό 5-0 του πρώτου γύρου στο «Καμπ Νόου». Αν μάλιστα καταφέρει να νικήσει και απόψε η Μπάρσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβιζιόν που σημειώνει τρεις διαδοχικές νίκες στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο τεχνικός των Καταλανών προσπάθησε να ντοπάρει τους παίκτες του λέγοντας πως, αν θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα, θα πρέπει να νικήσουν και μέσα στη Μαδρίτη. «Θα παίξουμε για να κερδίσουμε, γιατί παίζουμε το πρωτάθλημα στο «Μπερναμπέου». Αν πάρουμε τη νίκη, θα έχουμε κάνει το αποφασιστικό βήμα για να είμαστε ξανά πρωταθλητές. Εκείνοι όμως είναι το φαβορί, γιατί βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη» δήλωσε ο Πεπ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα.

Η ανακοίνωση της αποστολής έκρυβε και μία ευχάριστη είδηση, καθώς σε αυτήν συμπεριλήφθηκε ο Κάρλες Πουγιόλ. Ο αρχηγός της Μπαρσελόνα δεν πονούσε τις τελευταίες 3-4 ημέρες και θέτει υποψηφιότητα για να αγωνιστεί σε παιχνίδι των Καταλανών για πρώτη φορά μετά τις 22 Μαρτίου, όταν έπαιξε στο ματς με την Σανταντέρ. Η τελική απόφαση πάντως για τη συμμετοχή ή όχι του αρχηγού στη βασική 11άδα θα παρθεί λίγες ώρες πριν την έναρξη του clasico. Αν ο Πουγιόλ ξεκινήσει, τότε ο Μπουσκέτς θα αγωνιστεί στα χαφ και ο Κεϊτά θα μείνει στον πάγκο. Αν ο αρχηγός δεν τα καταφέρει, τότε ο Μπουσκέτς θα είναι ο παρτενέρ του Πικέ στο κέντρο της άμυνας και ο Κεϊτά θα αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ, δεδομένης και της απουσίας λόγω τιμωρίας του Μαστσεράνο. Εκτός μάχης είναι οι Αμπιντάλ και Μπόγιαν.

Οσον αφορά τη Μαδρίτη, αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η σιωπή του Μουρίνιο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο Πορτογάλος βρισκόταν στην αίθουσα, όμως δεν έβγαλε άχνα. Ο ένας εκ των συνεργατών του, Αϊτόρ Καράνκα, εξήγησε αυτή την απόφαση του Πορτογάλου λέγοντας πως ο Μουρίνιο δεν θέλει να μιλήσει, γιατί όποτε το κάνει, τα λεγόμενά του παίρνουν μεγάλες διαστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου