28/4/11

Η γνωστή πελατειακή σχέση…

του Νίκου Νικολάου

Με τα δύο πόδια στον τελικό του Γουέμπλεϊ βρίσκεται πλέον η Μπαρσελόνα μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 0-2 (Μέσι 76’, 87’) μέσα στο Μπερναμπέου το βράδυ της Τετάρτης. Τα μαγικά και οι φαεινές ιδέες του Μουρίνιο δεν έπιασαν, καθώς το χορτάρι ήταν κουρεμένο, ο διαιτητής ήταν δίκαιος, ο Πέπε επιτέλους τιμωρήθηκε και το αντιποδόσφαιρο δεν απέδωσε. Μία του κλέφτη (πρωτάθλημα), δύο του κλέφτη (κύπελλο) τρίτη και τον πιάσανε διότι αποδόθηκε δικαιοσύνη και ο καλύτερος κέρδισε πανηγυρικά. Παρότι ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα με σαφέστατους αμυντικούς προσανατολισμούς για τη διατήρηση του 0 στην άμυνα.
Μάλιστα, ο διαιτητής έδειξε και δύο κόκκινες κάρτες, μία στον Πίντο για τη σύρραξη που έγινε στο ημίχρονο και μία στον Πέπε για το δολοφονικό χτύπημα με τις τάπες στον Ντάνι Άλβες. Επίσης ο Μουρίνιο αποβλήθηκε λόγω των διαμαρτυριών του και της ειρωνικής συμπεριφοράς προς του ρέφερι. Βέβαια μετά την αποβολή του δεν ξέχασε τη γνωστή γραφική συμπεριφορά του με τα ραβασάκια του να φτάνουν στο προορισμό τους, γεγονός που κατέγραψε η κάμερα.
Αγωνιστικά η Μπαρσελόνα ήταν σαφώς ανώτερη με τη Ρεάλ να μην έχει και πολλές φιλοδοξίες κάτι που αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του Κασίγιας που δήλωσε ικανοποιημένος! Ο Μέσι έδωσε ακόμη ένα σόου αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο Αντεμπαγιόρ με ενέργειες που παραπέμπουν σε ζούγκλα προσπαθούσε να αντικρούσει τις κατά κύματα επιθέσεις της Μπαρσελόνα και πολύ συχνά ο συναγερμός χτυπούσε κόκκινο με τις επελάσεις των Βίγια, Πέδρο, Άλβες και φυσικά τον ηγέτη των Καταλανών και συμπατριώτη του Ντιέγο Μαραντόνα, Λιονέλ Μέσι που πάγωσε μια και καλή το Μπερναμπέου.
Οι συνθέσεις:
Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά, Μεσούτ Εζίλ (46' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Μπαρσελόνα:  Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Πουγιόλ, Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο (71' Αφελάι), Μέσι, Βίγια (90' Σέρχι Ρομπέρτο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου