11/6/11

Η εκδήλωση για τα 5 χρόνια της Penya


Ο Σύνδεσμος Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας, - Penya Barcelonista DAtenes συμπλήρωσε πέντε χρόνια από την επίσημη αναγνώρισή του από το F.C. Barcelona και με αυτή την ευκαιρία διοργάνωσε εκδήλωση – συζήτηση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», με θέμα: «Προσεγγίζοντας το φαινόμενο F.C. Barcelona».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, ενώ προβλήθηκε βίντεο από πρωτοβουλίες και δράσεις του Συνδέσμου μέσα στο διάστημα αυτών των πέντε ετών. Ο Γιάννης Τριάντης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», περιέγραψε τη γενικότερη φιλοσοφία του F.C. Barcelona, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικές και πολιτιστικές προεκτάσεις που ανοίγονται μέσα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Ο Χαράλαμπος Ζελενίτσας, διευθυντής Ακαδημιών της ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών του F.C. Barcelona, χαρακτηρίζοντάς τον υποδειγματικό και κάνοντας παράλληλα σύγκριση με το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Ο Διονύσης Ελευθεράτος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «SportDay» θύμισε σε όλους, με αναφορές στο παρελθόν, μακρινό και πρόσφατο, κάποιους από τους λόγους που η Μπαρσελόνα θεωρείται από τους φίλους της «mes que un club» - κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος.

Μετά από τους κεντρικούς ομιλητές, ο λόγος πέρασε στους παρευρισκόμενους και θίχτηκαν θέματα που αφορούν στην τρέχουσα επικαιρότητα σχετικά με το F.C. Barcelona, όπως τις πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης για αναστολή λειτουργίας του τμήματος Baseball, το λογότυπο που θα υπάρχει από τη νέα σεζόν στη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας και διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις για την πορεία του συλλόγου στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Ο Κυριάκος Χήνας, τέως πρόεδρος της «Ένωσης 1924», επεσήμανε ότι δεν υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στο εγχείρημα των «Supporters», που απασχολεί τον σύλλογο της ΑΕΚ και στο μοντέλο διοίκησης του F.C. Barcelona, όπως αυτό εκφράζεται  μέσα από τα μέλη του.  Ο πρώην διεθνής διαιτητής Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, εκπροσωπώντας τον Αθλητικό Σύλλογο «Ευ Αγωνίζεσθαι», υπογράμμισε την σημασία του να μπαίνουν γερές βάσεις στα παιδιά που ξεκινούν το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και σε αυτό του ήθους και της διαμόρφωσης του χαρακτήρα. Ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, μέλος της κίνησης «Hasta la victoria siempre», στάθηκε στην κοινωνική και ανθρωπιστική πλευρά που οφείλει να υπηρετεί το ποδόσφαιρο. Την εκδήλωση συντόνισε ο Νίκος Μάλλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ.

Ο Σύνδεσμος Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας ευχαριστεί θερμά όσους έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Οι πρωτοβουλίες τέτοιου είδους θα έχουν συνέχεια στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου