27/4/11

Χωρίς Ινιέστα, μέσα ο Πουγιόλ


Του Πάνου Γαρίδη

Τα δύο πρώτα clasicos άφησαν γλυκόπικρη γεύση στην Μπαρσελόνα, καθώς ναι μεν με το 1-1 στη Μαδρίτη ουσιαστικά εξασφαλίστηκε ο τίτλος στην Πριμέρα, όμως με την ήττα στην παράταση στο «Μεστάγια» χάθηκε ο ένας από τους τρεις φετινούς στόχους της ομάδας, έστω και ο μικρότερος σε αξία.

Απόψε η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 11 ημερών, στον πιο κρίσιμο αγώνα της φετινής σεζόν. Το ντέρμπι ξεκίνησε από χθες με την σφοδρή αντιπαράθεση των προπονητών των δύο ομάδων. Το «ματς» ξεκίνησε με τις δηλώσεις του Μουρίνιο ότι ο Γουαρδιόλα εγκαινίασε μία νέα κατηγορία προπονητών, αυτών που διαμαρτύρονται για σωστές αποφάσεις των διαιτητών. Ο Πορτογάλος πήρε την πληρωμένη απάντηση του Πεπ, ο οποίος τόνισε πως ο Μουρίνιο έχει ήδη κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ εκτός γηπέδου, πως είναι ο αναμφισβήτητος βασιλιάς των mind-games, εξέφρασε και την πικρία του που ο Μουρίνιο πιστεύει σε λόγια τρίτων, αν και με τον Γουαρδιόλα συνυπήρξαν στην Μπαρσελόνα για τέσσερα χρόνια και κατέληξε με την φράση: «Ζοσέ, θα τα πούμε στο γήπεδο».

Και σήμερα δεν λείπουν τα αγωνιστικά προβλήματα για τους Καταλανούς. Για την ακρίβεια, αυξάνονται. Νοκ-άουτ λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα τέθηκε ο Αντρές Ινιέστα, την απουσία του οποίου επιβεβαίωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Καταλανών εκφράζοντας μάλιστα την ευχή να τον έχει διαθέσιμο στη ρεβάνς στο «Καμπ Νόου». Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι αριστεροί μπακ Μάξγουελ, Αντριάνο και φυσικά ο Αμπιντάλ, καθώς και ο επιθετικός Μπόγιαν. Το μόνο θετικό είναι πως επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος πιθανότατα θα αποτελέσει με τον Πικέ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας. Σε αυτήν την περίπτωση ο Μαστσεράνο θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότατα να γίνει η «τράμπα» και ο Πουγιόλ να αγωνιστεί ως αριστερός μπακ και ο Μαστσεράνο ως στόπερ. Ο Κεϊτά παίρνει τη θέση του Ινιέστα στα χαφ, στο πλευρό των Τσάβι και Μπουσκέτς, ενώ η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Πέδρο, Βίγια, Μέσι.

Από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος στόπερ Καρβάλιο και ο τραυματίας μέσος Κεντίρα. Ο Λασανά Ντιαρά θα αγωνιστεί στα χαφ αντί του Γερμανού, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Σέρχιο Ράμος και Αλμπιόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου