10/4/11

Σκέψεις για τα κλάσσικο που έρχονται...

Του Πάνου Πετρόπουλου

Τα όνειρα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων θα πάρουν σάρκα και οστά. Οι δυο μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ισπανίας, η Barca και η Μαδρίτη, μέσα σε 18 μέρες θα λύσουν τις διαφορές τους, με φόντο τρεις τίτλους. Έχοντας λοιπόν σκόρπιες σκέψεις και ανάμεικτα συναισθήματα, είπα να τα βάλω σε μια σειρά.


Για τους περισσότερους Barcelonistas, τα τέσσερα αυτά ματς ήταν κάτι που δεν το ήθελαν. Άλλοι πάλι είπαν ότι θα βρέξει πεντάρες. Είναι βλέπετε αυτές οι πέντε τελευταίες αναμετρήσεις με τους πρωτευουσιάνους, που με συνολικό σκορ 16-2 και δυο διασυρμούς του αντίπαλου, δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτές τις τέσσερις μάχες. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η Μαδρίτη θέλει εκδίκηση. Είναι δεδομένο ότι και στα τέσσερα ματς θα δώσουν τη… ζωή τους να μας κερδίσουν και όπου κρύβεται τίτλος από πίσω, θα ματώσουν για να το πετύχουν. Εάν η Μαδρίτη δεν πάρει το Κύπελλο ή δεν μας αποκλείσει από το Champions League, μιας και έχει χάσει το πρωτάθλημα, θα έχει υποστεί μια τεράστια ήττα και σε επικοινωνιακό επίπεδο, πέραν αυτής στους αγωνιστικούς χώρους. Κακά τα ψέματα εκεί στην πρωτεύουσα θέλουν την κεφαλή μας επί …τρόπαιο εδώ και τώρα.


Εδώ λοιπόν θεωρώ ότι είναι  το κλειδί για εμάς. Είμαστε καλύτεροι καταρχήν. Δεν χωράει αμφιβολία γι’ αυτό. Ακόμα και τώρα,  τόπου για τα δεδομένα της Barca , οι εμφανίσεις είναι μέτριες, είμαστε καλύτεροι. Το όλο ζήτημα λοιπόν είναι καθαρά η στρατηγική εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και το πώς θα εκμεταλλευτούμε την θολούρα των αντιπάλων που θέλουν μόνο νίκες. Προσέξτε την βασική λεπτομέρεια. Η Μαδρίτη έχει να παίξει τέσσερα κλάσικο, η Barca τρία!!!


Τι εννοώ; Το άλλο Σάββατο στην Μαδρίτη πάμε να παίξουμε για τρία αποτελέσματα. Νίκη, ισοπαλία και ήττα με λιγότερα από πέντε γκολ!! Τώρα εάν πιστεύει κάποιος ότι θα κερδίσει η Μαδρίτη την Barca με περισσότερα από πέντε, να πάει να το παίξει στο στοίχημα για να γίνει και πλούσιος. Εμείς θα πάμε εκεί ήρεμοι. Πολύ βασικό αυτό. Αυτοί θα είναι λυσσασμένοι. Θέλουν νίκη όχι για να μπουν μέσα στην μάχη του πρωταθλήματος αλλά για να πάρουν κεφάλι για την συνέχεια. Ότι και να γίνει το Σάββατο όλα τα λεφτά όμως είναι ο τελικός της 20ης Απριλίου. Εκεί πιστεύω ότι όλα θα κριθούν. Εάν η Μαδρίτη κερδίσει το Κύπελλο θα μεταμορφωθεί. Θα αλλάξει η ψυχολογία τους. Θα βγάλουν την ταμπέλα του loser από επάνω τους και θα γίνουν φαβορί για τα ματς της Ευρώπης. Παρόλα αυτά εμείς έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να διορθώσουμε την πιθανή απώλεια του κυπέλλου με το να τους αποκλείσουμε από την Ευρώπη.


Τι γίνεται όμως εάν χάσουν; Εάν τους πάρουμε το Κύπελλο και ιδίως εάν δεν μας έχουν κερδίσει το Σάββατο, πραγματικά θα τους λυπηθώ. Θα τελειώσουν αυτόματα για αυτούς όλα, εμείς θα γίνουμε  φαβορί για τα ματς της Ευρώπης και ο σπέσιαλ… πέντε θα ετοιμάζει της βαλίτσες του για την αγαπημένη του Αγγλία.


Αυτό λοιπόν που θέλω να πω με όλα τα παραπάνω είναι ότι η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη για την 20η Απριλίου. Κερδίζεις εκεί και θεωρώ ότι τελείωσες με τους πρωτευουσιάνους. Για να γίνουν αυτά πρέπει άμεσα να λύσουμε τα τρομερά αμυντικά μας προβλήματα. Η ομάδα να βρει άμεσα τον καλό της εαυτό. Το άμεσα είναι το Σάββατο! Να μπει στο γήπεδο και να πείσει τον εαυτό της κυρίως ότι είναι απλά η καλύτερη ομάδα. Εάν βρούμε τον καλό μας εαυτό και κερδίσουμε το Κύπελλο, θα βυθίσουμε στην εσωστρέφεια την Μαδρίτη, και θα το κάνουμε γιατί το έχουμε χρέος στην ιστορία μας.  Άλλωστε ο Pep, ο Puyi και ο Xavi και όλοι εμείς δεν έχουμε ξεχάσει, τον προδότη (δεν γραφώ ούτε καν το όνομα του) και τον αποκλεισμό του 2002 και θέλουμε εκδίκηση για αυτό.

Vamos Barca!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου