21/4/11

Sad but true και πάμε παρακάτω

Του Πάνου Πετρόπουλου

Λυπηρό αλλά αλήθεια που λέει και ένα τραγούδι, στο ποδόσφαιρο κάνεις δεν έχει κάνει συμβόλαιο με τις νίκες. Τρία συνεχόμενα χρόνια ήμασταν εμείς που γελάσαμε, κάποια στιγμή θα χάναμε. Για να λέμε και την αλήθεια οι περισσότεροι είχαμε συζητήσει μεταξύ μας ότι από αυτή την σειρά αγώνων με την Μαδρίτη δεν θα βγαίναμε αλώβητοι.  Το πρώτο πράγμα που έρχεται σήμερα στο μυαλό μου όμως δεν είναι η ομάδα. Είναι ο κόσμος της και συγκεκριμένα οι Έλληνες barcelonistas. Θα ήθελα να σας δώσω λοιπόν μια συμβουλή και συνάμα προτροπή. Από σήμερα και μέχρι την Τέταρτη όπου θα ξαναβρούμε την Μαδρίτη μπροστά μας θα ακούσετε και διαβάσετε πολλά. Θα ξαναζήσουμε τον περσινό Μάιο. Όλα τα μέσα θα δοξάζουν και θα υμνούν τον μετρ της τακτικής, το άνθρωπο που κατάφερε να σταματήσει την μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία και αλλά τέτοια. 

Πρέπει να καταλάβετε όλοι κάτι πολύ σημαντικό. Καταρχήν η κρίση του καθένα είναι δική του και δικαιούται να την πει είτε συμφωνούμε είτε όχι. Δεύτερον το ελληνικό ποδόσφαιρο και η παιδεία του Έλληνα ποδοσφαιριστή ή φιλάθλου ή δημοσιογράφου είναι πολύ ευαίσθητη στην άμυνα. Έχουμε μεγαλώσει σε μια χωρά που είναι μικρή ποδοσφαιρικά. Όλες οι ομάδες μας όταν έβγαιναν έξω και αντιμετώπιζαν κάποια μεγάλη ομάδα έπαιζαν άμυνα. Εάν καμία φορά ξεγελιόντουσαν και έπαιζαν πιο επιθετικά, το ταμπλό έγραφε πολλά. Όταν η άμυνα αυτή είχε αποτέλεσμα ο προπονητής γίνονταν μάστορας της τακτικής, άσχετα με το  εάν αυτό που έβλεπαν τα μάτια μας ήταν σχεδόν αηδιαστικό. Έτσι ήταν πάντα. Ακόμα και η Εθνική μας ομάδα έζησε το απίστευτο παίζοντας άμυνα. Είναι στο DNA μας μπολιασμένη η άμυνα. Ακόμα και στην Μαδρίτη σήμερα θα χαίρονται αλλά αύριο οι δημοσιογράφοι μα κυρίως οι φίλοι της ομάδας της Μαδρίτης θα προβληματίζονται γιατί πάλι δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο. Άρα ψυχραιμία σε όλους μας.

Η δεύτερη σκέψη βεβαία είναι η ομάδα. Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας να καταλάβεις ότι η Μπαρσα χρειάζεται άμεσα ανασύνταξη. Στην φάση που είμαστε αγωνιστικά δεν έχουμε καμία επιλογή για χαλάρωση. Πρέπει το Σάββατο να νικήσουμε την Οσασούνα και να πάμε τρεις πόντους πιο κοντά στον τίτλο. Αυτό είναι το νούμερο ένα ζητούμενο. Από την Κυριακή ο Πεπ πρέπει να βάλει κάτω τα σχεδία του και να βρει λύση στα προβλήματα που του δημιούργησε ο αντίπαλος σε αυτά τα δυο παιχνίδια. Κακά τα ψέματα φτάνοντας στα μισά αυτών των τεσσάρων αναμετρήσεων είμαστε μείον στο ταμείο και μια προσωπικότητα τσαλακωμένη!! Όμως τώρα αντικειμενικά αρχίζουν τα δυο πιο δύσκολα παιχνίδια της χρονιάς. Σαφώς και θέλαμε το κύπελλο αλλά η προοπτική του τελικού του Champions League και ενδεχόμενη κατάκτηση του, είναι σαφώς μεγαλύτερο πράγμα. 

Αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα. Οφείλει απλά να τα βγάλει στο γήπεδο και να προκριθεί στις δίπλες αναμετρήσεις με την Μαδρίτη. Δεν ξεχάσαμε να παίζουμε καλή και ουσιαστική μπάλα και κυρίως δεν είναι καλύτεροι από εμάς και επιτέλους ας συνειδητοποιήσουμε  όλοι, ομάδα και κόσμος, ότι μπορεί να χάσαμε ένα κύπελλο αλλά όχι μόνο η ζωή συνεχίζεται αλλά αυτοί είναι και πάλι πίσω μας δεύτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου