2/4/11

Για τον Sant Jordi ένα τριαντάφυλλο και ένα βιβλίο...

Για τον Sant Jordi (Αγιος Γεώργιος στα ελληνικά) ένα τριαντάφυλλο και ένα βιβλίο. Η παράδοση αυτή, που συνδυάζει ένα τριαντάφυλλο ως σύμβολο της αγάπης και ένα βιβλίο ως σύμβολο πολιτισμού, έχει κάνει την 23η Απριλίου κάθε χρόνου μια χαρούμενη και διασκεδαστική γιορτή κατά την οποία οι δρόμοι και οι πλατείες της Καταλωνίας και της Βαρκελώνης γεμίζουν με πάγκους βιβλίων και λουλουδιών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, πως στο πλαίσιο του εορτασμού του Sant Jordi στην Καταλωνία αποφάσισε να μεταφέρει για 4η χρονιά το έθιμο και στην χώρα μας προσφέφοντας βιβλία για κάποιο κοινωνικό σκοπό. Τις προηγούμενες χρονιές τα βιβλία μας γέμισαν τις βιβλιοθήκες του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, των Φυλακών Ανηλίκων του Αυλώνα και του 1ου ΕΠΑΛ Ευδήλου Ικαρίας.
Φέτος επιλέξαμε να μαζέψουμε βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας τα οποία θα παραδώσουμε την εβδομάδα μετά το Πάσχα στο Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" (http://www.hamogelo.gr/) και πιο συγκεκριμένα στο Σπίτι του Καρέα (http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=70&la=1).
Μπορείτε να μας βοηθήσετε, φέρνοντας μας κι εσείς ένα βιβλίο στα γραφεία μας (Βαλτετσίου 50-52, Εξάρχεια). Θα μας βρείτε εκεί σε ημέρες και ώρες αγώνων της ομάδας μας καθώς και σε ώρες της εβδομάδας που ανακοινώνονται στο site μας. Τα βιβλία μπορείτε να μας τα φέρετε μέχρι την Κυριακή 24.4.2011 και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μας καλέσετε στο 6907412676 ή να επικοινωνήσετε μέσω email στο penya@barcelonistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου