3/4/11

Πικέ και +8!

του Νίκου Νικολάου

Ένα γκολ του Ζεράρ Πικέ ήταν αρκετό για τη Μπαρσελόνα για να πάρει τη νίκη με 1-0 στο Μαδριγάλ επί της Βιγιαρεάλ και να αυξήσει τη διαφορά της από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους 8 βαθμούς. Και αυτό γιατί η ομάδα της πρωτεύουσας λίγη ώρα νωρίτερα ηττήθηκε εντός έδρας από το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα… Σπόρτινγκ Χιχόν.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε “αθόρυβα” χωρίς κάποιος από τους δύο αντιπάλους να σημειώσει κάποια καλή ευκαιρία. Αντίθετα, στην επανάληψη και οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους αλλά η Μπαρσελόνα ήταν αυτή που ευτύχησε να πετύχει το γκολ και αυτό έγινε στο 67ο λεπτό με τον Πικέ μετά από κόρνερ του Μπούσκετς. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ντάνι Άλβες και Βίτορ Βαλντές έκαναν πολύ καλό παιχνίδι με το Βραζιλιάνο να βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις και τον Ισπανό να αποτελεί τον “φύλακα-άγγελο” της ομάδας του.
Οι συνθέσεις:
Βιγιαρεάλ: Λόπες, Μουσάτσιο, Γκονζάλο, Κατάγια, Μαρτίνες, Μπρούνο, Καθόρλα, Μαρτσένα (70’ Κάνι), Βαλέρο, Ρόσι, Ρούμπεν (57’ Νίλμαρ).
Μπαρσελόνα: Βαλντές, Μπούσκετς, Πικέ, Αντριάνο, Άλβες, Μασκεράνο, Κεϊτά (53’ Μέσι), Τιάγκο, Ινιέστα, Βίγια (71’ Μπόγιαν), Αφελάι (85’ Ντος Σάντος).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου