6/4/11

Μέσι: «Δεν είμαστε ομάδα που παίζει για το 0-0»

Του Πάνου Γαρίδη 

Με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από το «διπλό» στο «Μαδριγάλ» επί της Βιγιαρεάλ και την αύξηση της διαφοράς από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους 8 πόντους οι πρωταθλητές Ισπανίας υποδέχονται σήμερα το βράδυ στο «Καμπ Νόου» τη Σαχτάρ θέλοντας να κάνουν το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θα βρουν απέναντί τους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, που νίκησε 4-0 χθες το βράδυ την Τότεναμ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Συνεπώς όλα δείχνουν τέσσερα clasicos μέσα στον Απρίλιο!

Πριν από την κλήρωση των προημιτελικών της διοργάνωσης ο Πεπ Γουαρδιόλα είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί για αντίπαλο της Μπαρτσελόνα τη Σαχτάρ. Κι αυτό γιατί οι Καταλανοί παραδοσιακά δυσκολεύονται κόντρα στους Ουκρανούς. Νίκη με 1-0 στην παράταση με γκολ του Πέδρο στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ τον Αύγουστο του 2009 στη Μονακό, ενώ το Δεκέμβριο του 2008 η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου είχε περάσει νικηφόρα από τη Βαρκελώνη (2-3), σε ένα ματς για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο προπονητής της Μπαρσελόνα ενόψει του σημερινού ματς τόνισε πως δεν του αρέσει η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί ότι η ομάδα του βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά, ενώ πρόσθεσε πως θέλει από τους 11 που θα χρησιμοποιηθούν σήμερα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο Λίο Μέσι από την πλευρά του υποσχέθηκε επιθετικό παιχνίδι τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Μπαρσελόνα δεν είναι ομάδα που παίζει για το 0-0. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ αισθάνεται ακόμα ενοχλήσεις, όμως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο σημερινό ματς.

Επιστρέφει σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος ο Τσάβι, ενώ οι Μάξγουελ και Πέδρο βρίσκονται στην αποστολή, όμως η συμμετοχή τους δεν είναι σίγουρη. Σταθερά εκτός μάχης παραμένουν οι Πουγιόλ και Αμπιντάλ. Ο Βίκτορ Βαλντές, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο «Μαδριγάλ», θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Αντριάνο θα είναι η τετράδα της άμυνας, Τσάβι, Ινιέστα, Μασεράνο στα χαφ και Μέσι, Βίγια και Πέδρο στην επίθεση. Αν ο Πέδρο δεν προλάβει, τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Μπόγιαν.

Ο αρχηγός της Σαχτάρ, Σρνα τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς για να έχουν τύχη στο σημερινό παιχνίδι, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τον στόπερ Τσιγκρίνσκι, που επιστρέφει στη Βαρκελώνη, αυτή τη φορά ως αντίπαλος των «μπλαουγκράνα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου