12/4/11

Στα ημιτελικά μέσω Ντόνετσκ

 Του Πάνου Γαρίδη

Απόψε η Μπαρσελόνα σφραγίζει στο Ντόνετσκ το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στρέφει το βλέμμα της στα τέσσερα επερχόμενα clasicos, αρχής γενομένης από αυτό του Σαββάτου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την Πριμέρα. Η ομάδα είναι έτοιμη για την τρίτη σερί συμμετοχή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης υπό τις οδηγίες του Πεπ Γουαρδιόλα και την 13η συνολικά στην ιστορία της. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Καταλανοί έχουν πάρει την πρόκριση στον τελικό στις 6 από τις 12 φορές που έφτασαν στην «τετράδα», ενώ κατέκτησαν το τρόπαιο στις 3 από τις 6 φορές που βρέθηκαν στον τελικό. Όλα δηλαδή στο 50%.

«Θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε ένα ή δυο γκολ και σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι και όχι σε αυτά που ακολουθούν» τόνισε ο τεχνικός των Καταλανών, ο οποίος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση, αν πρόκειται να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς, λόγω του κλάσικο. «Ποιον να ξεκουράσω; Είμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα. Θα ήταν ανόητο να ξεκουράσω παίκτες» δήλωσε ο Πεπ, ο οποίος παραδέχτηκε πως είναι πολύ υπερήφανος που η ομάδα του βρίσκεται στο δρόμο για το 2ο τρεμπλ της τα τελευταία τρία χρόνια.

Στο μεταξύ μία εσφαλμένη φράση του Πεπ αναστάτωσε τους πάντες: «Αν αποκλείσουμε τη Σαχτάρ, είμαστε στον τελικό της διοργάνωσης» δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών αγνοώντας κατά λάθος (;) την παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη φράση αυτή πήρε η μαδριλένικη Marca, η οποία την έχει βάλει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της θέλοντας προφανώς να ξυπνήσει τον εγωισμό των παικτών του Μουρίνιο.

Ο Αντρές Ινιέστα πήρε επίτηδες κάρτα στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Σαχτάρ για να εκτίσει σήμερα την ποινή του και να είναι «καθαρός» για τον πρώτο ημιτελικό με τη Μαδρίτη. Θετικό επίσης είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής της Μπαρσελόνα που να βρίσκεται στο όριο των καρτών και να κινδυνεύει να χάσει το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας. Ο Μπόγιαν Κρκιτς τραυματίστηκε στο ματς με την Αλμερία και αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ σταθερά εκτός παραμένουν οι Αμπιντάλ και Πουγιόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου