8/4/11

Η Μπαρσελόνα συνέτριψε τη Σαχτάρ

του Νίκου Νικολάου

Όλοι θυμόμαστε το βίντεο που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου με τις αντιδράσεις απογοήτευσης των ποδοσφαιριστών της Σαχτάρ μόλις έμαθαν ότι θα βρουν την Μπαρσελόνα απέναντί τους στη φάση των 8 του Champions League. Τελικά για κακή τους… τύχη οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν καθώς η χθεσινή βραδιά θα τους μείνει αξέχαστη μετά τη συντριβή τους με 5-1 στο Καμπ Νου.
Στο ματς που ήταν παράσταση για ένα ρόλο φάνηκε από νωρίς ποιος θα πάρει τη νίκη. Η πυραυλοκίνητη Μπαρσελόνα προηγήθηκε μόλις στο 2΄ με τον Ινιέστα και διπλασίασε τα τέρματά της στο 34’ με τον Ντάνι Άλβες. Ο Πικέ έκανε το 3-0 στο 53’, ενώ στο 59’ μείωσαν οι Ουκρανοί με τον Ρακίτσκι, για να κλείσει το σκορ με δυο ακόμα τέρματα των Καταλανών (60’ Κεϊτά και 86’ Τσάβι).
Οι συνθέσεις:
Μπαρσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Τσάβι, Βίγια (70' Πέδρο), Ινιέστα (89' Αφελάι), Μέσι, Μασκεράνο, Κεϊτά, Μπούσκετς, Αντριάνο (77' Μάξουελ).
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Χούμπτσμαν (83' Εντουάρντο), Τσάκσον (70' Φερναντίνιο), Λουίς Αντριάνο, Γουίλιαμ (75' Τεξέιρα), Ντούγκλας, Μκιτάριαν, Ρατ, Ισισένκο, Σρνα, Ρακίτσκι.
Έτσι στη χθεσινή παράσταση στην ουσία σφράγισε την πρόκρισή της στην τετράδα όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως είπε και ο Σάντρο Ροσέλ, δεν πρέπει να χαλάσει η παράδοση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου