13/4/11

Το 9ο γκολ του Μέσι ήταν αρκετό...

του Νίκου Νικολάου

Με τον Λιονέλ Μέσι να σημειώνει το 9o για φέτος προσωπικό του τέρμα στο
Champions League, η Μπαρσελόνα σημείωσε τη δεύτερή της νίκη επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ, αυτή τη φορά με 0-1 και πέρασε στα ημιτελικά του θεσμού. Εκεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συναντήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και κάπως έτσι θα συμπληρωθεί η σειρά των φετινών Clasicos. Μία σειρά η οποία ξεκινά το Σάββατο για την Primera Division, συνεχίζεται τη Μ. Τετάρτη για το Copa Del Rey και ολοκληρώνεται την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα με τους αγώνες για τα ημιτελικά του
Champions League.
Η Μπαρσελόνα δεν συνάντησε καμία ιδιαίτερη αντίδραση από τους Ουκρανούς στο Ντόνμπας Αρένα του Ντόνετσκ και επικράτησε με το τέρμα του Αργεντίνου σούπερ σταρ στο 43’. Οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί μόνο στο 8’, όταν το σουτ του Ντάγκλας Κόστα απέκρουσε ο Βίκτορ Βαλντές. Η συνέχεια είχε Μπλαουγκράνα απόχρωση με τους Μέσι, Άλβες και Αφελάι να σφυροκοπούν τη Σαχτάρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός του τιμωρημένου Ινιέστα, ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να χρησιμοποιήσει όλους τους βασικούς της Μπαρσελόνα και αυτό δείχνει πολλά.
Οι συνθέσεις:
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσμαν (75΄ Φερναντίνιο), Ζάντσον, Αντριάνο (67΄ Μορένο), Ουίλιαν, Σέβτσουκ, Κομπίν, Ντάγκλας Κόστα (58΄Εντουάρντο), Μχιταριάν, Ιστένκο, Ρακίτσκι.
Μπαρσελόνα (Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (70΄ Μιλίτο), Μπούσκετς, Κεϊτά, Μασκεράνο, Αφελάι, Αντριάνο, Τσάβι (67΄ Πέντρο), Μέσι, Βίγια (75΄ Tζεφρέν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου