15/5/11

Pasillo και κούπα


Του Πάνου Γαρίδη

Επειτα από το εντυπωσιακό θέαμα το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους της Βαρκελώνης και στη συνέχεια στο «Καμπ Νόου, παρουσία 90.000 οπαδών της, η Μπαρσελόνα είναι υποχρεωμένη να στρέψει το ενδιαφέρον της στο καθαρά αγωνιστικό μέτωπο, καθώς απομένουν ακόμα δύο παιχνίδια για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στην Πριμέρα. Πρώτο από αυτά τα δύο ματς αυτό με τη Λα Κορούνια στο «Καμπ Νόου», το οποίο θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς μετά το τέλος του θα γίνει η απονομή του τροπαίου στον αρχηγό των πρωταθλητών, Κάρλες Πουγιόλ. Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού οι ποδοσφαιριστές της Λα Κορούνια θα κάνουν το καθιερωμένο πλέον pasillo, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα.

Το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ανχελ Βιγιάρ και ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν.

Οπως είναι απολύτως φυσιολογικό ο τεχνικός των πρωταθλητών θα ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, καθώς το μυαλό του βρίσκεται ήδη στο μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γουαρδιόλα ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάστασή της την ημέρα του τελικού.

Ο Πίντο αναμένεται να ξεκινήσει κάτω από τα γκολπόστ αντί του Βίκτορ Βαλντές, ενώ ο Φοντάς θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Μαστσεράνο, με τους Πικέ και Πουγιόλ να ξεκινούν από τον πάγκο. Αλβες και Αμπιντάλ θα είναι οι ακραίοι μπακ, ενώ η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους Ινιέστα, Κεϊτά, Τιάγκο, με τους Μπουσκέτς και Τσάβι να παίρνουν ανάσες. Πειραματικά και η τριάδα στην επίθεση με τους Πέδρο, Μπόγιαν, Αφελάι να ξεκινούν και τους Μέσι, Βίγια να μένουν στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου