31/5/11

Όταν «ζωγραφίζει» στο γήπεδο…

Γράφει o Δημήτρης Πιπερίδης

Όπως ο Χουάν Μιρό, ο Πικάσο, ο Σαλβαντόρ Νταλί… Η μόνη διαφορά ότι η Μπαρτσελόνα δεν ζωγραφίζει στον καμβά, αλλά στο χορτάρι του γηπέδου…

Για όλους εμάς που έχουμε την τύχη να υποστηρίζουμε αυτήν την σπουδαία ομάδα, η οποία πράγματι είναι κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος (mes que un club), η κατάκτηση του φετινού Champions League ήταν μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, η ομάδα που σε κάθε παιχνίδι παραδίδει μαθήματα ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, αναγκάζοντας φίλους και εχθρούς να της βγάλουν το καπέλο και να παραδεχτούν την ανωτερότητά της, ανέβηκε για τέταρτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης.

Αυτή η Μπαρτσελόνα, η καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα γράφει ιστορία. Και θα συνεχίσει να γράφει. Γιατί υπάρχει στο DNA αυτού του συλλόγου, που ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον τελικό στο Γουέμπλεϊ και το «φτωχό» 3-1 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πολλά αποθεωτικά γράφτηκαν για τους Μπλαουγκράνα.

Το τι έγινε στον μεγάλο τελικό το γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά. Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά και την αποθεωτική υποδοχή που επεφύλαξαν στους θριαμβευτές του Λονδίνου οι εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί στους δρόμους και στις πλατείες της Βαρκελώνης, καθώς και στο κατάμεστο Καμπ Νόου, όπου τα δύο Κύπελλα, το ευρωπαϊκό και το εγχώριο, βρίσκονταν σε περίοπτη θέση.

Η σεζόν 2010-2011, λοιπόν, ολοκληρώθηκε με «δύο στα τρία». Μοναδική απώλεια το Κύπελλο Ισπανίας (αλήθεια ποιος θυμάται ακόμη τον τελικό με την ομάδα της Μαδρίτης;)

Κατά την άποψή μου η χρονιά χαρακτηρίζεται άκρως πετυχημένη.

Τώρα είναι ευκαιρία για ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων μέχρι τα μέσα Ιουλίου, που ξεκινάει η προετοιμασία. Ακολουθεί μια γεμάτη και επίπονη σεζόν με υποχρεώσεις σε πολλές διοργανώσεις.

Σίγουρα αυτό το διάστημα είναι δύσκολο χωρίς αγώνες. Όμως κάντε λίγη υπομονή. Ο Σεπτέμβριος δεν θα αργήσει να έρθει…

Ετοιμαστείτε για νέες επιτυχίες και για νέες κούπες…

Ετοιμαστείτε για καινούργιες «ζωγραφιές»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου