3/5/11

Ο Αμπιντάλ στην αποστολή!


Του Πάνου Γαρίδη

Το 2-0 την περασμένη Τετάρτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» φέρνει την Μπαρσελόνα μία ανάσα από τον 3ο τελικό της στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 6 χρόνια. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι παίκτες του Πεπ Γουαρδιόλα είναι να προσφέρουν μία ακόμα μαγική βραδιά στους 95.000 οπαδούς τους που θα βρίσκονται στις εξέδρες του «Καμπ Νόου» και στα εκατομμύρια που θα τους παρακολουθούν από την τηλεόραση.

Τα αγωνιστικά νέα είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα. Στην αποστολή, εκτός από τους Πουγιόλ (δεν αγωνίστηκε στο ματς με τη Σοσιεδάδ) και Ινιέστα (έχασε το πρώτο ματς στη Μαδρίτη), μπήκε και ο Ερίκ Αμπιντάλ! Μοιάζει με αστείο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό! Ο Γάλλος αμυντικός, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση όγκου στο συκώτι στα μέσα Μαρτίου, πήρε το ΟΚ των γιατρών και είναι έτοιμος να αγωνιστεί! «Μιλήσαμε με τον ογκολόγο που εγχείρισε τον Ερίκ και τους γιατρούς της ομάδας και μας άναψαν το πράσινο φως. Το γεγονός ότι ο Ερίκ είναι ξανά μαζί μας είναι μεγάλη είδηση» τόνισε ο Πεπ Γουαρδιόλα. Φυσικά ο Αμπιντάλ δεν πρόκειται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Μη διαθέσιμοι είναι ο στόπερ Γκάμπι Μιλίτο, οι αριστεροί μπακ Αντριάνο, Μάξγουελ και ο επιθετικός Μπόγιαν. Στην αποστολή βρίσκονται και πέντε ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα και συγκεκριμένα οι Φοντάς, Τιάγκο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπαρτρά και ο γκολκίπερ Οϊερ, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο αντί του τιμωρημένου Πίντο. Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια θα είναι λογικά οι 11 που θα ξεκινήσουν.

Η Μπαρσελόνα ετοίμασε ένα βίντεο το οποίο θα παίξει σήμερα το βράδυ στο «Καμπ Νόου» ως απάντηση στο βίντεο της Ρεάλ Μαδρίτης, με το οποίο οι Μαδριλένοι επιχείρησαν να δείξουν τις –κατά τη γνώμη τους- λάθος διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος τους, όπως η αποβολή του Πέπε στο πρώτο ματς στο «Μπερναμπέου». Το κλιπ των Καταλανών ξεκινά με τα μαρκαρίσματα των Πέπε και Αρμπελόα στους Μέσι και Βίγια από τα πρόσφατα ντέρμπι. «Τους έχετε δει να υποφέρουν για παραπάνω από 390 λεπτά. Διατηρούν την προσοχή τους σκληρά πριν από κάθε παιχνίδι. Μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και δίνουν ό,τι έχουν. Εχουν δεχτεί την πίκρα της ήττας και την γλύκα της νίκης. Σε 390 λεπτά τους έχετε δει να μάχονται για τα χρώματα της ομάδας τους. Πήγαινε μαζί τους για να κατακτήσεις τα όνειρα σου. Τώρα ήρθαν τα τελευταία 90 λεπτά. Τα τελευταία 90 λεπτά που θα δώσουν τα πάντα, οπότε μπορείς να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι. Για την ομάδα. Σας ευχαριστούμε», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

Στο μεταξύ η ΟΥΕΦΑ απέρριψε την προσφυγή της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατηγορούσε ως αντιαθλητική και προβοκατόρικη τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της Μπαρσελόνα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο Πέπε δεν έπρεπε να αποβληθεί.

Εκτός μάχης για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν τεθεί οι τιμωρημένοι Πέπε και Σέρχιο Ράμος και οι τραυματίες Κεντίρα, Γκάγκο, ενώ με τεχνική επιλογή «κόπηκαν» οι Πέδρο Λεόν και Κανάλες. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος είναι τιμωρημένος, θα παρακολουθήσει το ματς από θεωρείο των επισήμων. Δίπλα του θα βρίσκονται δύο άνδρες ασφαλείας και ο αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης, Μιγκέλ Παρντέθα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον συνεργάτη του, Αϊτόρ Καράνκα, ενώ παράλληλα του απαγορεύεται η πρόσβαση στα αποδυτήρια, τη φυσούνα ή την τεχνική περιοχή. Στα αποδυτήρια ο Μουρίνιο θα μπορεί να μπει 15 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου