9/5/11

Βάφτηκε Μπλαουγκράνα το ντέρμπι της Καταλωνίας

του Νίκου Νικολάου

Η Μπαρσελόνα ήταν η νικήτρια με 2-0 στο ντέρμπι της Καταλωνίας που έγινε τη Κυριακή στο Καμπ Νου απέναντι στην Εσπανιόλ. Πλέον οι Μπλαουγκράνα θέλουν μόλις ένα βαθμό στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβιζιόν για να πανηγυρίσουν και τον φετινό τίτλο και να κάνουν το 3 στα 3 από το 2008. Με τη νίκη τους αυτή που ήρθε με τα γκολ του Ινιέστα στο 29' και του Πικέ στο 48' διατήρησαν τη διαφορά των 8 πόντων από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης.
Μεγάλος στόχος όμως της ομάδας είναι το απόλυτο μέχρι το τέλος για να φτάσει τους 100 βαθμούς και να προσθέσει ένα ακόμη ρεκόρ στη τεράστια ήδη λίστα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008.
Βεβαίως δεν πρέπει να παραβλέψουμε την συμμετοχή ξανά του Ερίκ Αμπιντάλ στον αγώνα. Ενός ανθρώπου που δείχνει τεράστια θέληση, ενός μεγάλου αθλητή.
Οι συνθέσεις:
Μπαρσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μασκεράνο, Πικέ, Φοντάς (71' Αμπιντάλ), Μπούσκετς, Τσάβι (89' Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο (84' Αφελάι), Μέσι, Βίγια.
Εσπανιόλ: Καμενί, Γκαλάν, Αμάτ, Ραούλ Ροντρίγκες, Τσίκα, Χάβι Λόπεθ (77' Ισαΐας), Χάβι Μάρκες, Ιβάν Αλόνσο (46' Λουΐς Γκαρσία), Βερντού, Καγεχόν (60' Αλβάρο Βάσκες), Οσβάλντο.
Η επόμενη αγωνιστική είναι εμβόλιμη και θα διεξαχθεί τη Τετάρτη. Η Μπάρσα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λεβάντε.

1 σχόλιο: