11/5/11

Campions 2010-2011!

του Νίκου Νικολάου

Τον βαθμό που της χρειαζόταν για να κατακτήσει το τρίτο της πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια και 21ο στην ιστορία της πήρε η Μπαρσελόνα το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στη Λεβάντε. Οι Καταλανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο Θιουδάδ Ντε Βαλένθια και η ιστορία έγραψε ότι είναι “Campions 2010-2011”! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα της La Liga και έτσι κατέκτησε πανάξια και τον φετινό τίτλο.
Το σκορ άνοιξε στο 28', όταν ο Κεϊτά με κεφαλιά έκανε το 0-1 και η ισοφάριση ήρθε με τον Φελίπε Καϊσέδο στο 41'. Το τέρμα όμως αυτό των γηπεδούχων δεν ήταν σε καμία περίπτωση ικανό για να αποτρέψει τους Μπλαουγκράνα να πανηγυρίσουν και τους φίλους τους να κατακλύσουν τη Ράμπλας! Ο έξι φορές πρωταθλητής με τη Μπάρσα, Τσάβι δήλωσε: «Κάθε ένα από αυτά με έκανε να νιώσω καλά, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, όπως μπορείτε να δείτε. Αυτή είναι μία σπουδαία ομάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτήν».
Τώρα πλέον μετά τη κατάκτηση της κορυφής στην Ισπανία, η ομάδα των αμέτρητων ρεκόρ στρέφει όλη της την προσοχή στον τελικό του Champions League της 28ης Μαΐου απέναντι στη Γιουνάιτεντ για να επιτευχθεί ένας ακόμη τεράστιος στόχος που είναι η κατάκτηση και της κορυφής στην Ευρώπη.
Οι συνθέσεις:
Λεβάντε: Μουνούα, Χάβι Βέντα, Μπαγεστέρος, Νάνο, Χουανφράν, Τσάβι Τόρες, Παγιαρδό (82' Γκόρκα Λαρέα), Ιμπόρα, Βάλντο Σίσκο Ναδάλ, Φελίπε Καϊσέδο (75' Στουάνι).
Μπαρσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μασκεράνο, Πικέ, Αμπιντάλ (62' Φοντάς), Μπούσκετς, Τσάβι, Σεϊντού Κεϊτά, Αφελάι, Μέσι, Βίγια (86' Πέδρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου