4/5/11

Anem a Wembley...

του Νίκου Νικολάου

Έτοιμη να διεκδικήσει το τέταρτο
Champions League της ιστορίας της είναι η Μπαρσελόνα μετά την ισοπαλία με 1-1 που παραχώρησε στη Ρεάλ Μαδρίτης  το βράδυ της Τρίτης. Έτσι στον έβδομο τελικό Champions League των 112 χρόνων ζωής της θα αντιμετωπίσει-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 28 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Ο αγώνας αποτέλεσε περισσότερο αγγαρεία για τους Καταλανούς παρά Clasico αφού μετά τη μεγάλη νίκη μέσα στη Μαδρίτη στον πρώτο ημιτελικό, κατά ένα μεγάλο βαθμό όλα είχαν κριθεί.
Κρίνοντας και από τα στατιστικά, η Μπαρσελόνα ήταν για ένα ακόμη ματς εμφανώς καλύτερη εξουδετερώνοντας όλα τα ατού του Μουρίνιο, ο οποίος δεν πήγε καν στο Camp Nou, με τους Ρονάλντο και Κακά να είναι τραγικές φιγούρες μέσα στο γήπεδο. Ο Καταλανός σχολιαστής πάντως ανέφερε κατά την ώρα της μετάδοσης πως ο βοηθός του Πορτογάλου πήγαινε συνεχώς στη φυσούνα προφανώς για να τηλεφωνηθεί μαζί του. Οι Μαδριλένοι διαμαρτύρονται για το γκολ που πέτυχε ο Ιγκουαΐν στο 47’ ΜΕΤΑ το σφύριγμα του διαιτητή. Ο Πικέ έκανε φάουλ στον Ρονάλντο (που δεν έδωσε ο Ντε Μπρέκελε), ο οποίος πέφτοντας ανέτρεψε τον Μασκεράνο. Αυτή η φάση δίνει λαβή στη Ρεάλ για να δικαιολογήσει την κατωτερότητά της και να βρει δικαιολογίες για τον αναμενόμενο αποκλεισμό της καθώς αντιμετώπισε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Πάντως η Μπαρσελόνα δεν έχει ανάγκη από κανέναν Ντε Μπρέκελε διότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο και δίνει άλλοθι και ανύπαρκτες δικαιολογίες στους ανεπαρκείς αντιπάλους της στη μάχη των εντυπώσεων και μόνο.
Κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα στα στατιστικά της αναμέτρησης, βλέπουμε ότι η Μπαρσελόνα είχε 8 σουτ στον στόχο έναντι μόλις ενός της Ρεάλ κάτι που δείχνει γλαφυρά το πρόβλημα που έχουν οι φιλοξενούμενοι στον επιθετικό τομέα αφού δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καμία πραγματικά απειλητική φάση. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι έκαναν σε όλο το 90λεπτο καυτή τη παρουσία τους κυρίως με τους Μέσι, Βίγια και Άλβες. Η κατοχή της μπάλας ήταν ξανά συντριπτικά υπέρ των Καταλανών αφού κυμάνθηκε στα επίπεδα του 65-35%.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αρκετό καιρό ο Ερίκ Αμπιντάλ έκανε την επανεμφάνισή του με τη φανέλα της Μπαρσελόνα παίρνοντας τη θέση του Πουγιόλ στις καθυστερήσεις με το γήπεδο να σείεται από τους 99000 φιλάθλους σε μια συγκινητική στιγμή.
Οι συνθέσεις:
Μπαρσελόνα (Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ (90' Αμπιντάλ), Τσάβι, Βίγια (72' Κεϊτά), Μέσι, Ινιέστα, Μασκεράνο, Μπούσκετς, Πέδρο (90' Αφελάι).
Ρεάλ Μ. (Καράνκα): Κασίγιας, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Κακά (59' Οζίλ), Ντιαρά, Μαρσέλο, Αλόνσο, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Ιγκουαΐν (55' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου