21/5/11

Με τα… δεύτερα στη Μάλαγα


Του Πάνου Γαρίδη

Η Μπαρσελόνα πανηγύρισε την περασμένη εβδομάδα την κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου εντός συνόρων και πλέον το μυαλό όλων βρίσκεται στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το επόμενο Σαββάτο στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι τότε όμως υπάρχει μία ακόμα υποχρέωση στην Πριμέρα, το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στη Μάλαγα, το οποίο μοιάζει με αγγαρεία.

Ο Πεπ Γουαρδιόλα απέδειξε με την 11άδα που παρέταξε στο τελευταίο ματς με τη Λα Κορούνια στο «Καμπ Νόου» πως δεν ενδιαφέρεται για τα ρεκόρ. Στους πρωταθλητές πάντως παρουσιάζεται σήμερα η ευκαιρία να καταρρίψουν ακόμα ένα, αυτό των εκτός έδρας νικών στην Πριμέρα: ήδη έχουν πετύχει 13, όσες και τις σεζόν 2008-2009 και 2009-2010 και με μία ακόμη στην Ανδαλουσία φτάνουν τις 14, επίδοση που θα είναι η καλύτερη στην ιστορία της λίγκας. Παράλληλα με μία νίκη στη Μάλαγα η Μπαρσελόνα θα φτάσει τους 46 πόντους μακριά από το «Καμπ Νόου», ξεπερνώντας την επίδοση των 44 βαθμών που πέτυχε την περασμένη σεζόν.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών ανακοίνωσε πως θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που ήταν αναπληρωματικοί, σε άλλους που προέρχονται από τραυματισμούς, αλλά και σε πιτσιρικάδες της δεύτερης ομάδας. Εκτός αποστολής έμειναν ο γκολκίπερ Βίκτορ Βαλντές, οι στόπερ Πικέ, Πουγιόλ, οι μέσοι Τσάβι, Ινιέστα και οι επιθετικοί Μέσι, Βίγια. Τραυματίας είναι ο στόπερ Μιλίτο. Επιστρέφει ο μπακ-χαφ Αντριάνο, ενώ ο Γουαρδιόλα πήρε μαζί του 6 ποδοσφαιριστές από την Μπαρτσελόνα Β’ και συγκεκριμένα τον τερματοφύλακα Οϊερ, τους αμυντικούς Φοντάς, Μπαρτρά και τους μέσους Σέρζι Ρομπέρτο, Τιάγκο, Τζόναθαν Ντος Σάντος.

Η 11άδα που θα παρατάξει ο Γουαρδιόλα αναμένεται πάντως να είναι αρκετά αξιόμαχη. Πίντο κάτω από τα γκολπόστ, Μαστσεράνο, Φοντάς στο κέντρο της άμυνας, Αλβες, Αμπιντάλ στα άκρα της, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Τιάγκο στα χαφ, Πέδρο, Μπόγιαν, Αφελάι στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου