17/5/11

Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές!


Γραφει ο Δημήτρης Πιπερίδης

Ηταν μια βραδιά βγαλμένη μέσα από τα όνειρα των εκατομμυρίων φίλων της Μπαρτσελόνα από την μια άκρη του πλανήτη μέχρι την άλλη. Ηταν μια βραδιά δικαίωσης, μια βραδιά επιβεβαίωσης για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Το Κύπελλο του πρωταθλητή ανέβηκε ψηλά στο καταλανικό ουρανό, σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού.    

Οι Μπλαουγκράνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι πανάξια πρωταθλητές. Το αφεντικό της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και το παιχνίδι κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, το οποίο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, αυτή η καλοκουρδισμένη μηχανή, επέβαλαν το νόμο τους και δεν άφησαν σε κανέναν το περιθώριο να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Ηταν ένα ακόμη πρωτάθλημα, στο οποίο συνδυάστηκε η ουσία με το θέαμα. Ηταν άλλη μια σεζόν, που παραδόθηκαν μαθήματα ποδοσφαίρου. Προσωπικά σε καμία στιγμή δεν φοβήθηκα μήπως χαθεί ο τίτλος. Εκεί που έπρεπε, η ομάδα έδειξε τον ανάλογο χαρακτήρα και από ένα σημείο και μετά τα πάντα πήραν τον δρόμο τους.

Και το επισημαίνω αυτό γιατί η Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι ένας πραγματικός «μαραθώνιος» με πολλά παιχνίδια, δύσκολες έδρες και… παγίδες. Κι αν δεν προσέξεις μπορεί να πέσεις μέσα.

Για την πλειάδα των αστέρων που έχει την τύχη να διαθέτει αυτή η ομάδα στις τάξεις της, τι παραπάνω να προσθέσω εγώ; Στην κυριολεξία… βγάζουν μάτια.

Και τώρα ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στο ιστορικό Γουέμπλεϊ. Το κερασάκι στην τούρτα της φετινής χρονιάς. Αντίπαλος, όπως πριν από δύο χρόνια στο Ολίμπικο της Ρώμης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως τότε, έτσι και τώρα, η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να σηκώσει και αυτό το τρόπαιο και μάλιστα επί αγγλικού εδάφους.

Εις το επανιδείν…

Υ.Γ. Ευχαριστώ τα παιδιά του Συνδέσμου Φίλων Μπαρτσελόνα Αθήνας για τη δυνατότητα που μου δίνουν να εκφράσω τις απόψεις μου, μέσα από την ιστοσελίδα τους. Όλα τα υπόλοιπα θα τα διαπιστώσετε εν ευθέτω χρόνο, Να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις στην διάρκεια της επόμενης σεζόν. Όμως, πάνω απ’ όλα, να είμαστε όλοι καλά…

5 σχόλια: