11/5/11

Η ώρα της στέψης


Του Πάνου Γαρίδη

Μπορεί να άργησε, όμως η στιγμή που περίμεναν τα εκατομμύρια των οπαδών της Μπαρσελόνα έφτασε. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να πανηγυρίσει σήμερα το βράδυ τον 21ο τίτλο στην ιστορία της στην Πριμέρα, τον τρίτο σερί υπό τις οδηγίες του Πεπ Γουαρδιόλα και τον 5ο στα τελευταία 7 χρόνια. Αρκεί να μην ηττηθεί στο «Θιουδάδ Ντε Βαλένθια» από τη Λεβάντε.

Η μοίρα μάλιστα τα έφερε έτσι ώστε οι Καταλανοί να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο που το έκαναν και το 2005. Τότε στις 14 Μαΐου είχαν πάρει την ισοπαλία από τη Λεβάντε με τον Σαμουέλ Ετό να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 60’. Ο Φρανκ Ράικαρντ βρισκόταν τότε στο τιμόνι της Μπαρσελόνα. Και μπορεί η ημερομηνία να μην συμπίπτει (11 Μαΐου σήμερα), όμως συμπίπτει η κατάκτηση του τίτλου και αυτό είναι που μετράει.

«Θέλω να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, γιατί για εμάς είναι ο πιο σημαντικός τίτλος. Δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία. Θα παίξουμε για να νικήσουμε, γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τον πόντο που χρειαζόμαστε για να στεφθούμε πρωταθλητές. Η Λεβάντε κάνει εξαιρετική χρονιά. Είναι μία πολύ ώριμη ομάδα απέναντι στην οποία δύσκολα δημιουργεί κανείς πολλές ευκαιρίες» τόνισε ο Πεπ Γουαρδιόλα, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει φιέστα μετά το τέλος του παιχνιδιού σε περίπτωση εξασφάλισης του τίτλου απάντησε πως αυτά είναι θέματα που αφορούν τη διοίκηση και όχι τον ίδιο.

Ο Γουαρδιόλα πήρε στην αποστολή για τη Βαλένθια όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα, ανάμεσα σε αυτούς τον Μιλίτο και τον Αντριάνο που είναι τραυματίες, καθώς και τους Τιάγκο, Φοντάς, Μπαρτρά, που προέρχονται από τη δεύτερη ομάδα. Είναι προφανές πως ο Καταλανός τεχνικός θέλει να γιορτάσουν τον τίτλο όλοι όσοι βοήθησαν, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, σε αυτή την επιτυχία.

Υπολογίζονται ξανά ο αριστερός μπακ Μάξγουελ και ο επιθετικός Μπόγιαν, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Ο πρώτος μάλιστα αναμένεται να βρεθεί και στο αρχικό σχήμα. Ο Μαστσεράνο θα συνεχίσει στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Πικέ, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι οι γνωστοί (Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Αλβες, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια).

1 σχόλιο: