8/5/11

Τέσσερις πόντοι ακόμα


Του Πάνου Γαρίδη

Μπορεί το μυαλό όλων να βρίσκεται στο μεγάλο τελικό της 28ης Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκεί όπου η Μπαρσελόνα θα προσπαθήσει να κατακτήσει για τρίτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια το ιερό δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όμως μέχρι τότε οι Καταλανοί έχουν ακόμα μία δουλειά να τελειώσουν. Αυτή η δουλειά είναι η κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου τους στην Πριμέρα, όλων υπό τις οδηγίες του Πεπ Γουαρδιόλα. Για να έρθει αυτός χρειάζονται ακόμα τέσσερις πόντοι στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια τους.

Αν δεν υπήρχε η ήττα της περασμένης εβδομάδας στο «Ανοέτα» από τη Σοσιεδάδ, η Μπαρσελόνα θα μπορούσε να γιορτάσει απόψε τον τίτλο στο «Καμπ Νόου» απέναντι στην συμπολίτισσά της, Εσπανιόλ. Η στέψη πήρε αναβολή λίγων ημερών, όμως το σίγουρο είναι πως η νίκη σήμερα το βράδυ είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό τόνισε άλλωστε και ο Πεπ Γουαρδιόλα, ο οποίος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να ησυχάσει, αν δεν έρθουν πρώτα οι τέσσερις πόντοι που θα χαρίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Ιδανικό για την Μπαρσελόνα θα ήταν να κλείσει τη σεζόν με τέσσερις νίκες (εντός με Εσπανιόλ, Λα Κορούνια, εκτός με Λεβάντε, Μάλαγα), ώστε να πιάσει τους 100 πόντους, έναν περισσότερο από την περσινή σεζόν, δημιουργώντας ένα ακόμα σπουδαίο ρεκόρ.

Πολλά τα ερωτηματικά για το σημερινό ντέρμπι. Μάξγουελ, Αντριάνο και Πουγιόλ έκαναν χθες ατομικό πρόγραμμα και είναι μάλλον απίθανο ο Γουαρδιόλα να ρισκάρει τη συμμετοχή τους. Από ενοχλήσεις ταλαιπωρούνται και οι Πέδρο και Βίγια. Και γι’ αυτούς είναι πιθανό να μην ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα. Διαθέσιμος έπειτα από καιρό είναι ο επιθετικός Μπόγιαν. Τραυματίας είναι ο στόπερ Γκάμπι Μιλίτο. Ο πιτσιρικάς Φοντάς θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας, αν και η κανονική θέση του είναι δεξιός μπακ (ο έτερος πιτσιρικάς Μοντόγια τραυματίστηκε στο ματς με τη Σοσιεδάδ), ενώ σοβαρή υποψηφιότητα για τη βασική 11άδα θέτει ο Αφελάι.

Στο στρατόπεδο της Εσπανιόλ υπάρχει πίστη για θετικό αποτέλεσμα, το οποίο αν έρθει θα βάλει ξανά την ομάδα σε τροχιά εξόδου στο Europa League. Εκτός μάχης έχουν τεθεί ο μπακ Ντ. Γκαρθία, ο στόπερ Φορλίν και οι αμυντικοί μέσοι Ντούσερ, Μπαένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου