28/9/11

Με φόρα από την «πεντάρα»


Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Επειτα από την ποδοσφαιρική πανδαισία το βράδυ του Σαββάτου στο «Καμπ Νόου» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (5-0), η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ στη Λευκορωσία την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έχοντας ως στόχο την πρώτη νίκη της στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης υποστήριξε ότι η σημερινή αντίπαλός της Μπαρσελόνα έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι πολύ αποτελεσματική στο ψηλό παιχνίδι. Παράλληλα πρόσθεσε πως πρέπει η ομάδα του να αποφύγει τις αντεπιθέσεις των Λευκορώσων και να μην μετατρέψει την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ σε αποκάλυψη της διοργάνωσης, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια με την Ρούμπιν Καζάν και πέρυσι με την Κοπεγχάγη.

Ο Γκουαρντιόλα τόνισε πως η ομάδα του θα κυνηγήσει τη νίκη για ένα επιπλέον λόγο: για να την αφιερώσει στον Τσους Περέδα, παλιά μεγάλη δόξα της ομάδας (1961-1969, 312 συμμετοχές, 107 γκολ) και μεγάλο πρωταγωνιστή της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1964 από την Ισπανία, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 73 χρόνων νικημένος από την επάρατη νόσο.

Σπουδαία βραδιά και για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχοντας φτάσει ήδη τα 192 γκολ σε επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρσελόνα, βρίσκεται μόλις δύο πίσω από τον Λαντισλάο Κουμπάλα και φυσικά έχει βάλει πλώρη για τα 235 του θρυλικού Σέζαρ Ροντρίγκεζ, ο οποίος κατέχει το σχετικό ρεκόρ.

Η λογική λέει ότι ο προπονητής των Καταλανών θα παρατάξει σήμερα την ομάδα του με 4-3-3. Για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δούμε στο ματς το κανονικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μπαρτσελόνα, Πουγιόλ και Πικέ. Δεν αποκλείεται πάντως ο τελευταίος να ξεκινήσει από τον πάγκο με τον Μαστσεράνο να διατηρεί τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα τα κουκιά είναι μετρημένα. Ο Βίκτορ Βαλντές θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, οι Αμπιντάλ και Αλβες στα δύο άκρα της άμυνας, οι Τσάβι, Μπούσκετς, Κεϊτά στα χαφ και η γνωστή MVP (Μέσι, Βίγια, Πέδρο) τριάδα στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου