24/9/11

Κυνηγά το ρεκόρ ο Φάμπρεγας

Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Δύο γκέλες σε τέσσερις αγωνιστικές (τρεις, αν συνυπολογίσουμε και το 2-2 με τη Μίλαν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ) είναι ένας απολογισμός στον οποίο δεν μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Μπαρσελόνα. Μπορεί βέβαια η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να βρίσκεται ήδη τέσσερις πόντους πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας, όμως το θετικό είναι πως έχει από κάτω της τη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παλέψει και φέτος για τον τίτλο.
Ολα αυτά δείχνουν πόσο σημαντικό είναι το σημερινό ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου», λίγες ημέρες μετά το 2-2 στο «Μεστάγια» με τη Βαλένθια και λίγες πριν από το παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Σημαντικό το σημερινό ματς και για τον Σεσκ Φάμπρεγας, καθώς αν σκοράρει ισοφαρίζει το ρεκόρ που κατέχουν οι Ιμπραΐμοβιτς και Σέζαρ Ροντρίγκες, που είχαν βρει δίχτυα και στα πέντε πρώτα παιχνίδια των Καταλανών στο πρωτάθλημα.
Το ερώτημα είναι αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα επιμείνει στο 3-4-3 το οποίο παρουσίασε πολλά προβλήματα στη Βαλένθια ή αν θα γυρίσει στο συνηθισμένο 4-3-3 με το οποίο η Μπαρσελόνα έχει πετύχει όλες τις αξιοζήλευτες επιδόσεις της τα τελευταία χρόνια. Θετικό το γεγονός της επιστροφής του Ζεράρ Πικέ στην αποστολή, αν και το πιθανότερο είναι πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Πουγιόλ και Πικέ οι Καταλανοί έχουν ηττηθεί μία φορά σε 61 αγώνες για την Πριμέρα! Λογικά ο Μαστσεράνο θα είναι και σήμερα ο παρτενέρ του Πουγιόλ στο κέντρο της άμυνας, με τους Αλβες και Αμπιντάλ στα δύο άκρα της. Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας η τριάδα στα χαφ, Πέδρο, Μέσι, Βίγια στην επίθεση.
Παραμένουν τραυματίες οι Ινιέστα και Σάντσες, ενώ εκτός μάχης για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν τέθηκε με ρήξη χιαστών ο Αφελάι.
Μεγαλύτερος κίνδυνος από τους «ροχιμπλάνκος» είναι ο Κολομβιανός επιθετικός Φαλκάο, ο οποίος σημείωσε συνολικά 5 γκολ στα τελευταία παιχνίδια της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα σε Σανταντέρ και Σπόρτινγκ Χιχόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου