13/9/11

Η Μπάρσα δίνει απαντήσεις


Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Η σαββατιάτικη γκέλα στο «Ανοέτα» με τη Σοσιεδάδ απέδειξε πως τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Η Μπαρσελόνα προηγήθηκε 0-2, όμως ένα «νεκρό» διάστημα στις αρχές της επανάληψης έφερε την ισοφάριση και την πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο σημερινό ματς με τη Μίλαν στο «Καμπ Νόου» στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα ματς «κλειδί» για την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου, με δεδομένο πως οι άλλες ομάδες του γκρουπ, Βικτόρια Πλζεν και Μπάτε Μπορίσοφ είναι σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας.
Εκτός από τους δύο βαθμούς στη χώρα των Βάσκων η Μπαρσελόνα έχασε για τους επόμενους δύο μήνες και τον Αλέξις Σάντσες. Συγκεκριμένα ο Χιλιανός εξτρέμ αναμένεται να χάσει τους επόμενους 13 αγώνες των Καταλανών. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα παρατάξει σήμερα την ομάδα με το συνηθισμένο 4-3-3. Επιστρέφει στη βασική 11άδα ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος μαζί με τον Μαστσεράνο θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ντάνι Αλβες και Αμπιντάλ θα βρίσκονται στα άκρα της άμυνας, ενώ η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας. Ο τελευταίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση πετυχαίνοντας 1 γκολ ανά 50 λεπτά συμμετοχής! Ο Ινιέστα προωθείται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τους Μέσι και Πέδρο να συμπληρώνουν την επιθετική τριπλέτα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πιθανότατα θα ξεκινήσει από τον πάγκο ο Νταβίντ Βίγια.
Η Μίλαν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη χωρίς δύο από τα πιο δυνατά επιθετικά όπλα της, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Ρομπίνιο. Ετσι ο Σουηδός έχασε την ευκαιρία να βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Πάτο και Κασάνο θα αποτελούν το επιθετικό δίδυμο των «ροσονέρι» με τον Μπόατενγκ να κινείται λίγο πιο πίσω τους στο 4-3-1-2 του Αλέγκρι. Τιμωρημένοι είναι ο στόπερ Μεξές και ο μέσος Γκατούζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου