6/9/11

Ήρθαν οι πρώτοι τίτλοι, άρχισαν οι… ζωγραφιές


Γράφει ο Δημήτρης Πιπερίδης

Η σεζόν ξεκίνησε, όπως τελείωσε… Με τίτλο. Και μάλιστα εις διπλούν… Ευρωπαϊκό Super Cup στο Μονακό, ισπανικό Super Cup. Κι ας λέει ο Πορτογάλος ότι οι καλοκαιρινοί τίτλοι δεν μετρούν και ξεχνιούνται εύκολα. Το διαπιστώσαμε με τον τρόπο που αγωνίζονταν οι παίκτες της ομάδας από την Μαδρίτη. Τέτοιο πάθος ούτε στον περσινό τελικό του ισπανικού Κυπέλλου δεν είχαν. Το ήθελαν και το… παραήθελαν ισπανικό Super Cup, αλλά ας όψεται η Barcelona. Η καλύτερη ομάδα φαίνεται στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική ή εξωτερική κατανάλωση. Αυτά για την ώρα… Ο δρόμος είναι μακρύς και σίγουρα θα τα ξαναπούμε στην διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Εκτός από το Πρωτάθλημα, ενδεχομένως στο Κύπελλο και στο Champions League. Όπου βλέπουν και εκεί την… πλάτη των Μπλαουγκράνα.
Στην τελευταία τοποθέτησή μου πριν από την καλοκαιρινή ραστώνη, είχα μιλήσει περί… ζωγραφιών. Με το… καλημέρα άρχισαν να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Για μια ακόμη φορά η εκπληκτική αυτή ομάδα παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου, ενώ το σημαντικό είναι ότι και πάλι συνδυάζει την ουσία (βλέπε, τίτλοι) με το θέαμα (βλέπε, το επιβλητικό 5-0 στο πρώτο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Βιγιαρεάλ).
Η χρονιά μόλις ξεκίνησε. Όπως προανέφερα ο δρόμος είναι μακρύς. Ένας ακόμη «μαραθώνιος» σε Ισπανία και Ευρώπη. Να μην ξεχνάμε ότι σε λίγες μέρες υπάρχει και η πρεμιέρα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Το Champions League. Η Barca με την προσθήκη ποδοσφαιριστών, όπως είναι ο Φάμπρεγας και ο Σάντσεζ, αλλά και το ποιοτικότερο -σε ολόκληρο τον κόσμο- ρόστερ που διαθέτει, δείχνει ικανή να τα σαρώσει όλα και πάλι στο πέρασμά της. Η καλύτερη –κατά πολλούς- ομάδα όλων των εποχών ετοιμάζεται για να γράψει και πάλι ιστορία.
Εμείς θα είμαστε εδώ για να την καταγράψουμε, μέσω της ανανεωμένης και καλαίσθητης ιστοσελίδας της Penya Barcelonista d'Atenes. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στην συνέχεια. Η Penya Barcelonista d'Atenes μεγαλώνει…
Καλή χρονιά να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου