10/9/11

Ροτέισον εν όψει Μίλαν

Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Η προετοιμασία της Μπαρσελόνα εν όψει του σημερινού ματς στο «Ανοέτα» με τη Σοσιεδάδ έγινε μετ’ εμποδίων, καθώς απουσίαζαν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Πολλές φορές πάντως στο πρόσφατο παρελθόν οι Καταλανοί έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση, όμως έχουν αποδείξει πως ξέρουν να ξεπερνούν αυτές τις δυσκολίες. Επιπλέον κίνητρο για τη νίκη σήμερα το απόγευμα στη χώρα των Βάσκων δίνει η περσινή ήττα στο ίδιο γήπεδο με 2-1, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε, σε ένα ματς πάντως που ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε παρατάξει πολλούς αναπληρωματικούς, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ηττηθεί στο «Μπερναμπέου» από τη Σαραγόσα. Το ματς με τη Σοσιεδάδ θα είναι το πρώτο από τα 7 που θα δώσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης τις επόμενες 23 ημέρες. Ακολουθεί την Τρίτη ο μεγάλος αγώνας με τη Μίλαν στη Βαρκελώνη στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θετικό είναι πως ο προπονητής των πρωταθλητών έχει πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας στο οποίο η Μπαρσελόνα συνέτριψε με 5-0 τη Βιγιαρεάλ στο «Καμπ Νόου».
Εξέτισε την ποινή του ο δεξιός μπακ Ντάνιελ Αλβες, ενώ διαθέσιμοι είναι οι αριστεροί μπακ Αντριάνο και Μάξγουελ, ο μεγάλος αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ και ο εξτρέμ Αφελάι, ο οποίος πάντως δεν υπολογίζεται και ιδιαίτερα από τον Γκουαρντιόλα. Μοναδικός απών ο στόπερ Πικέ.
Με δεδομένο ότι ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μίλαν ο Γκουαρντιόλα αναμένεται να κάνει ροτέισον. Ετσι ο Μπουσκέτς θα αγωνιστεί πιθανότατα στο πλευρό του Μαστσεράνο στο κέντρο της άμυνας, με τον Πουγιόλ να ξεκινά από τον πάγκο, ενώ λογικά εκτός 11άδας θα μείνει και ο Τσάβι με τους Κεϊτά, Φάμπρεγας, Ινιέστα να αποτελούν την τριάδα στα χαφ. Πέδρο, Μέσι, Σάντσεζ θα ξεκινήσουν στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου