21/9/11

Εξοδος κινδύνου


Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Η Μπαρσελόνα παρέδωσε για μία ακόμη φορά μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου συντρίβοντας με 8-0 την άτυχη Οσασούνα στο «Καμπ Νόου». Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Θιουδάδ Ντε Βαλένθια» από τη Λεβάντε έφερε ξανά τους Καταλανούς πάνω από τη μεγάλη τους αντίπαλό, όμως η τάξη θα έχει πλήρως αποκατασταθεί σε περίπτωση που οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα περάσουν νικηφόρα σήμερα το βράδυ και από το «Μεστάγια» αφήνοντας πίσω τους και τις «νυχτερίδες», που μετρούν μέχρι στιγμής τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα φετινά παιχνίδια τους στην Πριμέρα.
Η συγκεκριμένη έδρα δυσκολεύει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια τους Καταλανούς. Είναι χαρακτηριστικό πως έμειναν στο «Χ» στις δύο πρώτες επισκέψεις τους με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο τιμόνι τους, ενώ μόλις πέρυσι κατάφεραν να πάρουν επιτέλους το «τρίποντο» με το γκολ του Μέσι στο 77’. Συνολικά η Μπαρσελόνα έχει νικήσει 30 φορές εκτός έδρας τη Βαλένθια, έχει φέρει 15 ισοπαλίες, ενώ μετρά και 29 ήττες.
Ο τεχνικός των πρωταθλητών χαρακτήρισε τη Βαλένθια ως μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Πριμέρα, ενώ πρόσθεσε πως το σημερινό ματς δεν πρόκειται να κρίνει απολύτως τίποτα, καθώς το πρωτάθλημα έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε επίσης καλά λόγια για να πει για τον προπονητή των «νυχτερίδων», Ουνάι Εμερι, αλλά και για τον Ρομπέρτο Σολδάδο, ο οποίος «σουτάρει και με τα δύο πόδια και είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι».
Ο Ζεράρ Πικέ έχει μπει στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όμως δεν μπήκε στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι. Ισως αυτό συμβεί στο σαββατιάτικο ματς που ακολουθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου». Σταθερά εκτός μάχης παραμένουν ο Αντρές Ινιέστα και ο Αλέξις Σάντσες. Δύο οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα με την Οσασούνα, καθώς ο Κεϊτά παίρνει τη θέση του Φάμπρεγας και ο Πέδρο αυτή του Τιάγκο.

2 σχόλια:

  1. 4 simera i AEKara ainte na fate ki eseis ta pastelakia sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, αν έβαλε 4 η ΑΕΚαρα, τι να πει και η Μπάρσα. Θα το ξεπεράσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή