22/9/11

Κλείσε το δεξί παράθυρο, μπάζει!

Στο Μεστάγια πάντα είναι δύσκολα. Επομένως, με βάση και την εικόνα του αγώνα και αφού δυο φορές μείναμε πίσω στο σκορ, το 2-2 δεν μας χαλάει. Ειδικά όταν κάποιοι άλλοι γκέλαραν σε πολύ πιο εύκολο ματς, δεν σκόραραν ξανά και εξακολουθούν να είναι πίσω μας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν είδαμε κάποια πράγματα.
Το 3-4-3 δεν λειτούργησε και πολύ σωστά ο Πεπ άλλαξε πλάνο στο δεύτερο μέρος. Από την δεξιά πλευρά της άμυνάς μας γινόταν πάρτι. Ο Αλβες δεν βοηθούσε αμυντικά, είτε γιατί είχε εντολή να μένει ψηλά είτε γιατί έτσι αποφάσισε...ο ίδιος! Μια καλή ομάδα όπως η Βαλένσια, με έναν ικανό προπονητή όπως ο Εμερι, θα εντόπιζε εύκολα την αδυναμία, όπως και έγινε. Στο δεύτερο ημίχρονο, η οπισθοχώρηση του Αλβες και η μετάβαση στο 4-3-3 βοήθησε την ομάδα να βρει ισορροπία. Στο τέλος, αν ο Βίγια πλάσαρε πιο σωστά, μπορεί να είχαμε νικήσει κιόλας. Η μπάλα όμως δεν παίζεται με το ίσως και με το μπορεί. Γιατί αν μπορούσε ο Σολδάδο να βάλει γκολ σε κενή εστία, τώρα ίσως να μιλούσαμε επί άλλης βαθμολογικής και όχι μόνο βάσεως.
Τα ματς έρχονται κολλητά, δεν μας παίρνει να στεκόμαστε πολύ στο τι έγινε. Το Σάββατο έρχεται στη Βαρκελώνη η Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό μας απασχολεί πια...

1 σχόλιο:

  1. Σκεφτόμουν γιατί στην ευχή ο Pep να επέλεξε να αγωνιστούμε με 3 στην άμυνα τουλάχιστον για ένα ημίχρονο, στην έδρα της ίσως πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή.

    Προφανώς δεν είναι χαζός, μάλλον επειδή θέλει να τεστάρει την ομάδα στα πολύ δύσκολα τώρα που δεν κρίνεται τίποτα, μία πρόβα θα έλεγα.

    Θέλει αν κάτι στραβώσει σε κάποιο κρίσιμο παιχνίδι να δει αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο σύστημα απο νωρίς (γιατί αν κάτι στραβώσει προς το τέλος έτσι & αλλιώς ο Dani είναι μόνιμα χαφ-εξτρεμ).

    Πρώτο δείγμα & σε τόσο υψηλού βαθμού δυσκολίας παιχνίδι, προφανώς αποτυχημένο.

    Αλλά όπως μας έχει διδάξει το παρελθόν, αν ο Pep βάλει κάτι στο μυαλό του το πετυχαίνει...

    Ο ταμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή