30/8/11

The next big thing...

...Τιάγκο Αλκάνταρα! Τα κάνει όλα. Παίζει ως πλάγιος μπακ χαφ, κεντρικός χαφ, κρυφός φορ, κόβει, βγάζει ασίστ, σκοράρει. Πέρα από το 5-0 επί της Βιγιαρεάλ, πέρα από την εξαιρετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πεπ πρέπει να προβληματίστηκε. Εναν παίκτη σαν τον Τιάγκο, πώς να τον αφήνεις έξω στα παιχνίδια που έρχονται;
Στα του αγώνα, η Μπάρσα μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, παρά τις σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Το 5-0 διαμορφώθηκε με τα γκολ των Τιάγκο (25'),  Σεσκ (45'), Σάντσεζ (47') και Μέσι (52' και 75'). Το να αναφερθεί ότι υπήρχαν στιγμές που χανόταν...το τόπι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, καταντά κουραστικό. Ούτε η πρώτη φορά ήταν και σαφώς δεν θα είναι η τελευταία. Πέρα από τα προφανή κέρδη της νίκης, καλό είναι να κρατήσουμε την εξαιρετική λειτουργία του 3-4-3 που δοκίμασε ο Πεπ, με τον Μπουσκέτς στο κέντρο της αμυντικής τριάδας, δεξιά τον Μαστσεράνο και αριστερά τον Αμπιντάλ. Κεϊτά, Τιάγκο, Ινιέστα και Σεσκ ήταν οι κεντρικοί χαφ, Μέσι, Πέδρο, Σάντσεζ συγκροτούσαν την τριάδα της επίθεσης. Αυτά, εντελώς συμβατικά, οι ρόλοι άλλαζαν συχνα στο χορτάρι του Καμπ Νόου.
Τιάγκο με ένα γκολ και δυο ασίστ: Man of the match! Ο Μέσι βέβαια έκανε πάλι τα δικά του, αλλά για τον Μέσι τα γκολ και οι ασίστ κατάντησαν ρουτίνα. Τιάγκο λοιπόν, έτσι για αλλαγή. Τσάβι και Βίγια έμειναν στον πάγκο και το εκπληκτικό είναι ότι η ομάδα δεν φάνηκε να επηρεάζεται.
Το πρωτάθλημα διακόπτεται για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι παίκτες θα επιστρέψουν υγιείς από τις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Το επόμενο ματς πρωταθλήματος βρίσκει την Μπάρσα να ταξιδεύει στο Σαν Σεμπαστιάν, για να αντιμετωπίσει τη Σοσιεδάδ.

2 σχόλια:

  1. Μια χαρά έπαιξε η ομάδα χθες και δεν έλειπαν μόνο ο Βίγια και ο Τσάβι αλλά και οι Πικέ, Πουγιόλ, Ντάνι Άλβες.
    Οι 3 από τους 4 της άμυνας και σύνολικα οι 5 από τους 11 της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι.
    Αν σκεφτείς κιόλας ότι απέναντι μας είχαμε μία πάρα πολύ ομάδα (άσχετα το 5-0) είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
    Τα καλύτερα έρχονται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως μια χαρά. Τσάβι και Βίγια ήταν επιλογή τακτικής να μην παίξουν από την αρχή, δεν έλειπαν. Πικέ, Πουγιόλ, Αλβες, Μάξουελ, Αφελάι ήταν οι απουσίες, σύμφωνα με το preview του ματς. Το εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα δεν έπεσε ποιοτικά από τις απουσίες, άλλωστε ούτε καν εμείς δεν τις πήραμε χαμπάρι που βλέπαμε το παιχνίδι. Μεγάλη υπόθεση αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή