29/8/11

Ο γρίφος της αμυντικής γραμμής


Να ξεχάσει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, καλείται η Μπάρσα, που αντιμετωπίζει απόψε τη Βιγιαρεάλ στο Καμπ Νόου. Οι μπλαουγκράνα θέλουν να μπουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, στον αγώνα που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της πρεμιέρας. Μιας πρεμιέρας που έγινε με τη δεύτερη αγωνιστική, αφού η πρώτη έπεσε θύμα της απεργίας των ποδοσφαιριστών.
Ο Πεπ Γουαρδιόλα έχει λίγες λύσεις για τα μετόπισθεν. Πουγιόλ, Πικέ, Αλβες, Αντριάνο και Μάξουελ δεν υπολογίζονται για το ματς με το Κίτρινο Υποβρύχιο και μια αναδιάταξη σε όλη την αμυντική γραμμή είναι αναπόφευκτη. Ο Φοντάς έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι ο δεύτερος στόπερ δίπλα στον Μαστσεράνο, εκτός και αν στη θέση αυτή χρησιμοποιηθεί ο Μπουσκέτς, κάτι που θα φέρει βασικό τον Κειτά, ως αμυντικό χαφ. Ο Αμπιντάλ επιστρέφει στο αριστερό άκρο, ενώ για το δεξί προορίζεται λογικά ο Ντος Σάντος ή ο Μοντόγια. Υπάρχει και ένα...πιο ακραίο σενάριο που θέλει δεξί μπακ τον Κεϊτά και τριάδα στο κέντρο τους Τσάβι, Ινιέστα, Σεσκ, δηλαδή χωρίς κλασικό αμυντικό χαφ.
Για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, το ροτέισον που σχεδιάζει ο Πεπ, ενδέχεται να δώσει ρόλο βασικού στον Σεσκ, ίσως και στον Σάντσεζ, κάτι που σημαίνει ότι  Πέδρο και Βίγια μένουν στον πάγκο. Τραυματίας είναι και ο Αφελάι.
Η Βιγιαρεάλ είναι κάπως διαφορετική σε σχέση με πέρσι, χάνοντας δυο σημαντικούς παίκτες όπως ο Καπντεβίλα (Μπενφίκα) και ο Καθόρλα (Μάλαγα). Διατήρησε ωστόσο το φονικό δίδυμο στην επίθεση των Νίλμαρ και Ρόσι. Οι δυο τους πέρσι πέτυχαν 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.   Ερχεται πλήρης στο Καμπ Νόου, αφού σημαντικά προβλήματα δεν υπάρχουν για το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Γαρίδο. Προέρχεται από το εντός έδρας 3-0 επί της δανέζικης Οντένσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σκορ που την έστειλε στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.
Το ματς είναι αρκετά πονηρό για τη Μπάρσα, αφού η Βιγιαρεάλ συνηθίζει να δημιουργεί προβλήματα στο Καμπ Νόου. Ενας λόγος παραπάνω τώρα, που υπάρχουν απουσίες στην άμυνα, οι πρωταθλητές Ευρώπης να είναι δυο φορές προσεχτικοί.

Πιθανές ενδεκάδες

FC Barcelona (4-3-3): Valdes - Montoya, Busquets, Mascherano, Abidal - Keita, Xavi, Iniesta - Pedro, Villa, Messi

Villarreal CF (4-2-2-2): Lopez - Mario, Musacchio, Zapata, Oriol - Marchena, Bruno, Cani, Borja Valero - Rossi, Nilmar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου