14/8/11

Μπάρσα γερά και καλή χρονιά…


Γράφει ο (παν)σεληνιασμένος

Είσαι στην Αθήνα και ξέρεις ότι θα δουλεύεις και 15Αύγουστο. Στους άδειους δρόμους γύρω από το γραφείο κοιτάς τα μαγαζιά με τα κολλημένα χαρτιά στο τζάμι. «Ανοίγουμε ξανά 20 Αυγούστου, 25 Αυγούστου, 1η Σεπτεμβρίου». Δεν παραπονιέσαι, μόνο κοιτάζεις τη γάτα που είναι ξαπλωμένη τεμπέλικα στα απέναντι σκαλιά και σε κοιτάει βαριεστημένα, σαν να σου λέει ειρωνικά: «Μην το ψάχνεις, οι δυο μας είμαστε στο δρόμο αυτό, μόνο που εγώ είμαι αραχτή»! Παίρνεις τηλέφωνο μέλη της Penya και ο ένας βρίσκεται σε νησί, η άλλη στην παραλία, κάποιοι σε κάμπινγκ. 

Και μέσα σε όλα αυτά, Σούπερ Καπ. Μεταξύ μας δηλαδή, αν παίζαμε, με τη Βιγιαρεάλ, τη Σεβίλλη, την Ατλέτικο, ούτε που θα ασχολιόταν κανένας με ιδιαίτερη ζέση ούτε εγώ θα καθόμουν να γράψω οποιοδήποτε κείμενο. Όμως, πιάνω τον εαυτό μου να μην μπορεί να μείνει αδιάφορος. Φαντάζομαι ότι και πολλοί άλλοι έτσι νιώθουν και το βράδυ της Κυριακής, όλο και θα ψάξουν για ένα τρόπο ώστε να δουν το ματς, ξεχνώντας για λίγο τις παραλίες, τις διακοπές, τα beach bar και την καλοκαιρινή χαλάρωση. Το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ντέρμπι ακόμα και στο υποβρύχιο τουρνουά σουντόκου. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάθει ένα overdose εσχάτως, πολλά «κλάσικο» μαζεμένα. Τόσο μεγάλα ντέρμπι δεν πρέπει να γίνονται κάθε τρεις και λίγο, χάνουν κάπως τη μαγεία τους, αν και από εμπορικής πλευράς, κάποιοι ίσως θέλουν να γίνονται ακόμα συχνότερα. Αλλά ας μην γκρινιάξω καλοκαιριάτικα…

Πρώτο επίσημο ματς λοιπόν στη σεζόν 2011-12, αλλά με ποιους; Είναι έτοιμος ο Μέσι; Ο Μαστσεράνο; Ο Αλέξις Σάντσες; Πόσες προπονήσεις πρόλαβαν να κάνουν; Ο Πικέ, ο Μάξουελ, ο Μπουσκέτς, ο Αφελάι και ο Τσάβι είναι ΟΚ ή καλύτερα να μη ρισκάρουν συμμετοχή, αφού πρόσφατα αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών; Ο Σεσκ θα έρθει πριν το ντέρμπι, θα έρθει μετά το ντέρμπι, θα έρθει πριν το ντέρμπι και θα ανακοινωθεί μετά το ντέρμπι; Μας έστειλαν μέιλ οι Gunners ή να περιμένουμε φαξ; Η μήπως φαξ – μέιλ για να το περικυκλώσουμε; Πολλά ερωτήματα έχουν μαζευτεί και μέσα στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού είναι δύσκολο να κάθεσαι να ψάχνεις για τις όποιες απαντήσεις. Προτιμάς τη βουτιά και μια παγωμένη μπύρα.

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ, στις 23.00. Με την Αθήνα άδεια (και πιο όμορφη). Πρώτος τελικός Σούπερ Καπ. Στη Μαδρίτη. Η ρεβάνς στη Βαρκελώνη την Τετάρτη. Καλή και η ισοπαλία, ανέτοιμοι είμαστε ακόμα, αλλά σε αυτά τα ματς δεν παίζεις ποτέ για να μη χάσεις. Αν παίξεις έτσι, έχασες σίγουρα.  Κανονικά, καλή μου Μπάρσα, τέτοια μέρα και τέτοια ώρα, συνήθως ετοιμαζόμαστε να βγούμε για ποτό. Τώρα, εσύ μας βάζεις σε άλλο τριπάκι, να μπούμε σε λογική ντέρμπι, παραμονή 15Αύγουστου.

Ας το επιχειρήσω λοιπόν. Ο Πουγιόλ είναι σχεδόν σίγουρα εκτός πλάνων, ενώ λογικά το ίδιο ισχύει και για τον Μπουσκέτς, ακολούθησαν αμφότεροι όμως την ομάδα στη Μαδρίτη,. Πικέ, Τσάβι, Μάξουελ, Αφελάι, Μέσι, Αλέξις Σάντσες, είναι στην αποστολή και θα φανεί κατά πόσο μπορούν να προσφέρουν. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμα οι Ντος Σάντος, Μουνιέσα και Μοντόγια, από τη Μπαρσελόνα Β’.

Πιθανή ενδεκάδα: Βαλντές – Άλβες, Πικέ, Αμπιντάλ, Αντριάνο – Μαστσεράνο – Τσάβι, Ινιέστα – Πέδρο, Μέσι, Βίγια. 

Από την πλευρά των αντιπάλων, τραυματίας είναι ο Σέρχιο Ράμος, οπότε για δεξί μπακ προορίζεται ο Αρμπελόα, αν και ο Ανδαλουσιάνος αμυντικός είναι στην αποστολή. Εκτός έμειναν ο Γκρανέρο και οι νεοφερμένοι Αλντιντοπ και  Νούρι Σαχίν, που ταλαιπωρήθηκαν και αυτοί από τραυματισμούς.

Μπάρσα, καλή ποδοσφαιρική σεζόν να έχουμε. Μακριά από τραυματισμούς, με όμορφο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο που εσύ μας έμαθες να βλέπουμε. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους…

1 σχόλιο: