26/8/11

Χωρίς Πικέ στο Λουί Ντε


Ενα άλλο Σούπερ Καπ περιμένει απόψε την Μπάρσα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να προσθέσουν ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή τους, πρέπει όμως να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Πόρτο, κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Πεπ Γουαρδιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Πικέ, οπότε, με δεδομένο ότι και ο Πουγιόλ είναι τραυματίας, Μαστσεράνο και Αμπιντάλ θα συγκροτήσουν το δίδυμο των σέντερ μπακ. Ο Βαλντές θα είναι κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα ο Αντριάνο και δεξιά ο Ντάνι Αλβες. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι σχεδόν…καπαρωμένες. Αμυντικός χαφ ο Μπουσκέτς, Τσάβι και Ινιέστα λίγο πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή, Βίγια στο αριστερό άκρο της επίθεσης, Πέδρο στο δεξί, Μέσι στην κορυφή, αν και οι τρεις προωθημένοι αλλάζουν θέσεις, πλευρές, ρόλους πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι. Μια πιθανή διαφοροποίηση που ενδέχεται να υπάρξει, αφορά τη θέση του Πέδρο, σε περίπτωση που προτιμηθεί ο Σάντσες.
Η Πόρτο είναι αρκετά αλλαγμένη, σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε πρόσφατα το Γιουρόπα Λιγκ (έκανε ταυτόχρονα και νταμπλ στην Πορτογαλία). Οι κυριότερες αλλαγές έχουν να κάνουν με την θέση του προπονητή και με αυτή του σέντερ φορ. Ο Βίλας Μπόας βρίσκεται πια στον πάγκο της Τσέλσι και οι Δράκοι έχουν ως νέο τεχνικό τους τον Βίτορ Περέιρα. Ο εξαιρετικός Κολομβιανός επιθετικός Φαλκάο πωλήθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και απομένει να φανεί αν οι παίκτες που αποκτήθηκαν, μπορούν να καλύψουν το κενό. Από τους παίκτες της Πόρτο, αξίζει να προσέξουμε τον Χουλκ (πέρσι, μαζί με τον Φαλκάο ξετίναξαν τις αντίπαλες άμυνες), τον Βαρέλα, τον Ζοάο Μουτίνιο και τον γνωστό στους Ελληνες φιλάθλους Φερνάντο Μπελούτσι (πέρασε για ένα διάστημα από τον Ολυμπιακό).
Ο αγώνας διεξάγεται στις 21.45, ώρα Ελλάδας, στο Λουί Ντε του Μονακό. Αν η Μπάρσα κατακτήσει το τρόπαιο, θα είναι το τέταρτο στην ιστορία της. Τρία μέχρι στιγμής, εκτός από την ίδια, έχουν η Λίβερπουλ και ο Αγιαξ. Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η Μίλαν, με 5 κατακτήσεις.
Μπάρσα και Πόρτο έχουν συναντηθεί 7 φορές στο παρελθόν. Τη σεζόν 1972-73, στους 16 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Πόρτο προκρίθηκε με δυο νίκες: 3-1, 1-0. Στους 16 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, 13 χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά της Μπάρσα να χαμογελάσει (νίκη 2-0 εντός, ήττα 3-1 εκτός). Στο Τσάμπιονς Λιγκ πια, της σεζόν 1993-94, σε μονό ημιτελικό, η Μπαρσελόνα πήρε τη νίκη με 3-0. Οι δυο τελευταίες αναμετρήσεις καταγράφηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1999-2000. Στη δεύτερη φάση των ομίλων, η Μπάρσα νίκησε δυο φορές την Πόρτο, 4-2 στη Βαρκελώνη και 2-0 στην Πορτογαλία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου