19/10/11

Για μία ακόμη «goleada»!


Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Επειτα από την ισοπαλία στη Βαρκελώνη με τη Μίλαν στην πρεμιέρα των ομίλων η Μπαρσελόνα είναι υποχρεωμένη να κυνηγά τη νίκη σε κάθε παιχνίδι της και μάλιστα με διαφορά αρκετών τερμάτων, προκειμένου να παίξει την πρωτιά του γκρουπ στο ματς της 5ης αγωνιστικής με τους «ροσονέρι» στο «Σαν Σίρο». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε το χρέος της πριν από τρεις εβδομάδες στη Λευκορωσία συντρίβοντας με 5-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια σήμερα στο «Καμπ Νόου» απέναντι στην πρωταθλήτρια Τσεχίας, Βικτόρια Πλσεν.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η Μπαρσελόνα έχει να πετύχει τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ από τη σεζόν 2008-2009. Τότε είχε νικήσει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και τη Βασιλεία.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα υποστήριξε πως η ομάδα του δεν μπορεί να υποτιμήσει την Βικτόρια Πλσεν προσθέτοντας πως θα χρειαστεί να κάνει η Μπαρσελόνα ένα πολύ καλό παιχνίδι για να πάρει σήμερα το βράδυ το «τρίποντο».
Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει εναντίον 49 διαφορετικών ομάδων με τη φανέλα των Καταλανών και αν το κάνει και σήμερα κόντρα στους πρωταθλητές Τσεχίας θα τις κάνει 50! Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έχει φτάσει τα 196 τέρματα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα όντας πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και έχει βάλει πλώρη για να πιάσει τον Σέζαρ, πρώτο σκόρερ όλων των εποχών των «μπλάουγκράνα» από τον οποίο απέχει 39 γκολ. Το ερώτημα φυσικά είναι, αν ο Λίο θα σπάσει αυτό το ρεκόρ τη φετινή σεζόν ή θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι την έναρξη της επόμενης.
Εκτός μάχης από το σημερινό ματς έχουν τεθεί οι Πικέ και Φάμπρεγας, ενώ σταθερά εκτός βρίσκονται οι εξτρέμ Σάντσες και Αφελάι. Λογικά ο Γκουαρδιόλα θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Βαλντές κάτω από τα γκολπόστ, Ντάνι Αλβες, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Αμπιντάλ στην άμυνα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα στα χαφ, Μέσι, Πέδρο, Βίγια στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου