5/10/11

Η μηχανή πήρε μπροστά…


Γράφει o Δημητρης Πιπεριδης

Η αλήθεια είναι ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων δεν αρέσει σε κανέναν. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα κυλήσει χωρίς παιχνίδια, αρχίζοντας παράλληλα να μετράμε αντίστροφα για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπάρσα τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για την συνέχεια των ομίλων του Champions League, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Ράσινγκ Σανταντέρ.    
Στο τελευταίο νικηφόρο παιχνίδι με την Χιχόν έκλεισε ένας πρώτος κύκλος για τους Μπλαουγκράνα. Ο απολογισμός –σε γενικές γραμμές- μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός. Η Μπαρσελόνα κατάφερε να πιάσει κορυφή στην ισπανική Λίγκα, καλύπτοντας μέρος από το χαμένο έδαφος, ενώ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση «ρέφαρε» την άδικη ισοπαλία στο ματς της πρεμιέρας με την Μίλαν με την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.
Το σημαντικό είναι ότι η μηχανή άρχισε να παίρνει μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν. Εκτός από το πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχουν αρχίσει πλέον να έρχονται και τα ανάλογα αποτελέσματα. Νίκες και βαθμοί, που δίνουν την δυνατότητα στην ομάδα να βρίσκεται μέσα στους στόχους της.
Όπως προανέφερα, μπορεί η διακοπή να μην αρέσει σε κανέναν, όμως για την Μπάρσα μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στους Ινιέστα, Φάμπρεγας, Σάντσεζ και Αμπιντάλ να ξεπεράσουν τον τραυματισμό τους και στους Πουγιόλ, Πικέ (αμφότεροι προέρχονται από τραυματισμό) να ανεβάσουν ρυθμό και να φτάσουν στον επιθυμητό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου