29/10/11

Ποια κρίση;


Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Η Μπαρσελόνα νίκησε το βράδυ της Τρίτης την Γρανάδα με το γκολ του Τσάβι χάνοντας πάντως σε ένα ακόμη παιχνίδι της πολλές ευκαιρίες και παρέμεινε στο -1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και στο -2 από την πρωτοπόρο-έκπληξη Λεβάντε. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από το 0-0 του περασμένου Σαββάτου στο «Καμπ Νόου» με τη Σεβίλλη και σήμερα οι Καταλανοί θα έχουν την ευκαιρία να αποζημιώσουν τους οπαδούς τους με μία ευρεία νίκη απέναντι στη μέτρια φέτος Μαγιόρκα, αποδεικνύοντας παράλληλα πως δεν βρίσκονται σε κρίση, όπως τονίζουν αντίπαλοί της. Οι αριθμοί άλλωστε λένε πάντα την αλήθεια.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παραμένει αήττητη σε επίσημο παιχνίδι της από τις 30 Απριλίου, δηλαδή για 6 μήνες (2-1 στο «Ανοέτα» από τη Σοσιεδάδ). Εκτοτε έχει δώσει 21 αγώνες (6 την περσινή σεζόν και 15 τη φετινή) έχοντας απολογισμό 13 νίκες και 8 ισοπαλίες και συνολικό απολογισμό τερμάτων 53-14. Στο διάστημα αυτό κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, το πρωτάθλημα, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Σούπερ Καπ Ισπανίας!

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν έχει σκοράρει στα τελευταία τρία παιχνίδια των Καταλανών. «Ο κόσμος πληρώνει για να δει τον Μέσι και τα παιδιά γίνονται Μπαρσελόνα εξαιτίας του. Η ομάδα δεν θα είχε καταφέρει τίποτα από αυτά που πέτυχε τα τελευταία χρόνια χωρίς τον Λίο στη σύνθεσή της. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ στο παρελθόν ποδοσφαιριστής που να έκανε ό,τι κάνει ο Μέσι κάθε τρεις ημέρες. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Δεν χωρά καμία αμφιβολία γι’ αυτό» τόνισε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος αναφέρθηκε και στη Μαγιόρκα λέγοντας πως είναι ομάδα με χαρακτήρα.

Θετικά τα αγωνιστικά νέα, καθώς επιστρέφουν διαθέσιμοι ο Κάρλες Πουγιόλ και ο Ζεράρ Πικέ, όμως τέθηκε νοκ-άουτ ο Πέδρο. Παράλληλα πλησιάζει η στιγμή της επιστροφής του Αλέξις Σάντσες. Σημαντικό το σημερινό παιχνίδι για τον Αντρές Ινιέστα, ο οποίος συμπληρώνει 250 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπαρσελόνα στην Πριμέρα. Στα 697 αγωνιστικά λεπτά έχει φτάσει πλέον το απαραβίαστο της εστίας του Βίκτορ Βαλντές. Αντριάνο, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Αλβες θα είναι λογικά η τετράδα της άμυνας, Τιάγκο, Ινιέστα, Κεϊτά θα αγωνιστούν στα χαφ και οι Μέσι, Βίγια, Φάμπρεγας στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου