2/10/11

Να μην τριτώσει...


Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Η Μπαρσελόνα έκανε το χρέος της μεσοβδόμαδα συντρίβοντας με 5-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία, παίρνοντας κεφάλι στη βαθμολογία του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον στρέφει ξανά το βλέμμα της στις υποχρεώσεις της εντός συνόρων. Σημερινή αντίπαλος των Καταλανών είναι η Σπόρτινγκ Χιχόν, η οποία πέρυσι πήρε ισοπαλία 1-1 στο ίδιο γήπεδο.

Επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της η Μπαρσελόνα δεν έχει συμπληρώσει ποτέ τρεις σερί εκτός έδρας αγώνες χωρίς να νικήσει. Και υπενθυμίζουμε πως έχουν ήδη προηγηθεί οι γκέλες με Σοσιεδάδ και Βαλένθια. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης υποστήριξε πως εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική του ομάδα να δώσει ένα τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί και πρόσθεσε πως χρειάζονται πολλές εκτός έδρας νίκες για να έρθει στο τέλος της σεζόν η κατάκτηση του τίτλου.

Τα αγωνιστικά προβλήματα αυξάνονται αντί να μειώνονται για τους Καταλανούς. Νοκ-άουτ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τέθηκε ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς στη χθεσινή προπόνηση. Ο Αντρές Ινιέστα επέστρεψε στις προπονήσεις, όμως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε δύο εβδομάδες. Σταθερά εκτός είναι ο Χιλιανός εξτρέμ Αλέξις Σάντσες, ενώ ως γνωστόν το υπόλοιπο της σεζόν χάνει ο εξτρέμ Αφελάι.

Λογικά ο Γκουαρδιόλα θα διατηρήσει σήμερα το 4-3-3 που παρέταξε την Τετάρτη στο Μινσκ. Στην αποστολή βρίσκονται οι Πικέ και Πουγιόλ. Ο πρώτος θα ξεκινήσει πιθανότατα από τον πάγκο, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνθηκε μετά τον αγώνα με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ενώ ο δεύτερος προορίζεται για το αρχικό σχήμα στο πλευρό του Μαστσεράνο στο κέντρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα την τριάδα των χαφ θα αποτελούν πιθανότατα οι Τσάβι, Μπουσκέτς, Τιάγκο, ενώ στην επίθεση θα βρίσκονται οι… συνήθεις ύποπτοι, Μέσι, Βίγια, Πέδρο.

1 σχόλιο:

  1. ειναι κομβικο το ματς δεν πρεπει να χασουμε αλλο βαθμο ετσι απλα. αμα νικησουμε θα ειναι και πολυ καλο για τη ψυχολογια στη συνεχεια του πρωταθληματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή