22/10/11

Ραντεβού με την ιστορία ο Τσάβι


Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Η Μπαρσελόνα επέστρεψε στη φυσική της θέση στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και φιλοδοξεί σήμερα το βράδυ να προσθέσει ένα ακόμη «τρίποντο» στη συλλογή της κόντρα στη Σεβίλλη στο «Καμπ Νόου» προσφέροντας παράλληλα και καλό θέαμα. Ηδη η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει φτάσει τις 5 σερί νίκες με τελευταία το μεσοβδόμαδο 2-0 επί της Βικτόρια Πλσεν για το Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας σε αυτό το διάστημα συνολικό απολογισμό τερμάτων 16-0! Φυσικά διατηρεί το απόλυτο στην έδρα της στην Πριμέρα με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και με συνολική διαφορά τερμάτων 21-0! Τελευταία ήττα των Καταλανών σε επίσημη αναμέτρηση ήταν από τη Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» στις 30 Απριλίου (2-1), σε ένα ματς που είχαν παραταχθεί πάντως με πολλούς αναπληρωματικούς.

Το σημερινό ματς έχει ξεχωριστή σημασία για τον Τσάβι, ο οποίος φτάνει τις 391 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρσελόνα στο πρωτάθλημα ισοφαρίζοντας τον Μιγκέλι και το βράδυ της Τρίτης στον αγώνα στη Γρανάδα θα γίνει ο νέος κάτοχος του ρεκόρ. Το ντεμπούτο του 31χρονου μέσου στη λίγκα έγινε στις 3 Οκτωβρίου 1998 στο «Μεστάγια». Τότε οι Καταλανοί είχαν νικήσει τη Βαλένθια με 3-1. Ο Τσάβι είναι επίσης ο ποδοσφαιριστής της Μπαρσελόνα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια από κάθε άλλον (18), αλλά και αυτός που έχει φορέσει περισσότερες φορές τη φανέλα των «μπλάουγκρανά» σε αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ (120). Συνολικά ο Τσάβι έχει αγωνιστεί 31.323 αγωνιστικά λεπτά σε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στο σημερινό ματς επιστρέφει στην αποστολή ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα. Αντίθετα παραμένει εκτός μάχης ο Ζεράρ Πικέ και φυσικά οι Σάντσες και Αφελάι. Το πιθανότερο είναι ο Γκουαρδιόλα να παρατάξει την Μπαρσελόνα με 3-4-3 με τους Αλβες, Μασεράνο, Πουγιόλ στην άμυνα, τους Κεϊτά, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τιάγκο στα χαφ και τους Βίγια, Μέσι, Ινιέστα στην επίθεση. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Μέσι και Βίγια έχουν σημειώσει στο παρελθόν από 13 τέρματα έκαστος κόντρα στη Σεβίλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου