25/10/11

Δίνει απαντήσεις

Του Πάνου Γαρίδη

Η Μπαρσελόνα υπέπεσε το βράδυ του Σαββάτου στην πρώτη φετινή γκέλα της στο «Καμπ Νόου» μένοντας στο 0-0 με τη Σεβίλλη πέφτοντας θύμα του εξαιρετικού γκολκίπερ των Ανδαλουσιάνων, Χάβι Βάρας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα απέκρουσε και το πέναλτι του Λίο Μέσι στο 92’. Ετσι υποχώρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από Λεβάντε και Ρεάλ Μαδρίτης και γι’ αυτό η νίκη στο σημερινό ματς στη Γρανάδα είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Το θετικό είναι πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει συμπληρώσει 607 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ, δείγμα της πολύ καλής φετινής αμυντικής λειτουργίας της. Ο Μέσι θα προσπαθήσει σήμερα να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν μακριά από τη Βαρκελώνη. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έχει πάντως προλάβει να σημειώσει τα 10 από τα 21 τέρματα των Καταλανών στο «Καμπ Νόου».

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έπλεξε το εγκώμιο του Νταβίντ Βίγια λέγοντας πως χωρίς αυτόν η Μπαρσελόνα θα ήταν άλλη ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στους συχνούς τραυματισμούς της φετινής περιόδου λέγοντας πως, αν σκεφτεί κανείς πως οι πρωταθλητές Ευρώπης δίνουν τα τελευταία χρόνια 60 παιχνίδια κάθε σεζόν, θα πρέπει όλοι στη Βαρκελώνη να είναι πολύ ευχαριστημένοι που η ομάδα αντιμετωπίζει τόσο σπάνια σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. 

Εκτός μάχης παραμένει το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Πικέ και Πουγιόλ. Ο τελευταίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς λίγο πριν από τον αγώνα με τη Σεβίλλη με συνέπεια να μην ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Ετσι στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν και πάλι οι Μαστσεράνο και Αμπιντάλ. Ο Φάμπρεγας παίρνει φανέλα βασικού με τον Τσάβι να ξεκινά από τον πάγκο, ο Μπουσκέτς αντικαθιστά τον Κεϊτά στα χαφ, ενώ ο Πέδρο θα βρίσκεται κανονικά στην 11άδα με τον Ινιέστα να οπισθοχωρεί στο χώρο του κέντρου. Μέσι και Βίγια οι άλλοι δύο της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου